Integritetspolicy

Vi på PromixSweden / Team Lucas Prod. AB respekterar ditt privatliv samt din rätt att ha kontroll över dina personuppgifter. I denna policy kan du läsa vilka uppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dessa.

Vid frågor kring integritets- och dataskydd, vänligen kontakta oss på info@promixsweden.se

Personuppgiftsansvarig enligt lagen är PromixSweden.se / Team Lucas Produktion AB, 556299-3203, (nedan kallad ”PromixSweden.se”, ”vi” eller ”oss”).

Vilka personuppgifter samlas in?

När du handlar/kontaktar oss i någon av våra kanaler (Exempel butik/lager, e-handel, telefon, formulär, beställning/order, support) eller lämnar in ett serviceärende till oss kan vi komma att samla in uppgifter om dig som t.ex. namn, adress, postadress, e-postadress, kortuppgifter och i vissa fall även personnummer. Vidare kan vi komma att samla in teknisk data när du besöker våra digitalkanaler t.ex. IP-adress och cookieinformation. Du kan läsa mer om hur vi hanterar cookies (Länk Promix coocke)

Personuppgifter som samlas in av PromixSweden.se kommer att behandlas av oss endast så länge som det behövs för att uppfylla ändamålet med behandlingen eller för att fullgöra våra rättsliga åtaganden.

Varför behandlas personuppgifter?

De personuppgifter som samlas in av oss kommer behandlas för följande ändamål:

1.    För att vi skall kunna tillhandahålla de produkter och tjänster du beställt och administrera vårt avtal med dig. Ordergenomförande, som leveranser, orderbekräftelse via e-post, faktura, betalsätt osv.
2.    För att vi skall kommunicera med dig via kundservice och i våra konton på sociala medier.
3.    För marknadsföringsändamål, såsom marknadsföring via e-post.
4.    För att behandla din betalning (Exempelvis Klarna.com eller DIBS), förhindra eller upptäcka bedrägerier.
5.    För att ta fram statistik, analysera och förbättra våra kanaler och dess tjänster.

De juridiska grunderna för att samla in och behandla dina personuppgifter.

Uppfyllande av avtal

Insamling av dina personuppgifter kan vara nödvändigt för att fullgöra det avtal vi slutit med dig. T.ex. för att kunna utföra leverans av en vara, behandla eventuella returer, reklamationer samt upprätthålla eventuella garantier och komunikation.

Rättmätiga intressen

Vi kan använda dina personuppgifter för våra rättmätiga intressen. T.ex. marknadsföra oss mot besökare i våra kanaler eller ett intresse att utveckla våra kanaler.

Samtycke

Om vi skulle behandla dina personuppgifter för något ändamål som kräver ditt samtycke, kommer vi att inhämta detta från dig i förväg.

Säkerhet

PromixSweden.se vidtar lämpliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter ifrån obehöriga.

PromixSweden.se kan anlita externa samarbetspartners och leverantörer för att utföra uppgifter t.ex. drift av IT-system, betallösningar eller hjälp med marknadsföring. Detta kan innebära att våra samarbetspartners får tillgång till dina personuppgifter, dessa tecknar då ett avtal med oss för att hålla en hög säkerhetsnivå för dina personuppgifter även hos våra samarbetspartners.

PromixSweden.se kan komma att lämna ut dina personuppgifter till tredje part, t.ex. Polis om det rör utredning av brott.

Annonsering, marknadsföring och kampanjer

Du kan när som helst säga upp marknadsföringskommunikation direkt från oss genom att ringa eller e-posta kundtjänst, eller nertill i aktuellt nyhetsbrev. OBS: även om du säger upp marknadsföringsmeddelanden kan du fortfarande få administrativa meddelanden från oss, till exempel orderbekräftelser, meddelanden om kontoaktiviteter (kontobekräftelser, ändringar av lösenord med mera) och andra viktiga meddelanden. Om du inte vill ha reklam från oss i sociala nätverk (t.ex. Google och Facebook) justerar du detta i respektive nätverk.

Rätt till information 

Du har rätt att när som helst begära ut de personuppgifter som behandlas om dig, att få eventuella felaktiga uppgifter rättade och att vi skall sluta behandla dina personuppgifter.
Vänligen kontakta oss i sådana fall på denna e-postadress: info@promixsweden.se

Du har även rätt att när som helst lämna klagomål till tillämplig tillsynsmyndighet om du anser att dina personuppgifter behandlas i strid mot personuppgiftslagstiftning.

Ändringar i denna policy

PromixSweden.se kan ändra eller uppdatera denna policy när det behövs. Den senaste versionen finns alltid tillgänglig på www.promixsweden.se


Cookies

Du lämnar ditt samtycke till att vi placerar cookies på din dator, om din webbläsare eller motsvarande utrustning är inställd på att tillåta cookies. Du tar tillbaka ditt samtycke genom att ändra webbläsarens inställning.

Vad är cookies (kakor)?

En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker sparar på din dator. Cookies används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande inom en specifik webbplats.

Det finns två typer av cookies. Den ena typen sparar en fil under en längre tid på din dator. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan användaren senast besökte den aktuella webbplatsen. Den andra typen av cookies kallas sessionscookies. Under tiden du är inne och surfar på en sida, lagras den här cookien temporärt i din dators minne exempelvis för att hålla reda på vilket språk du har valt. Sessionscookies lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Mer info frågor och svar om cookies.

Vi använder cookies!

På den här webbplatsen används cookies för att underlätta för besökarna och ge tillgång till olika funktioner och olika typer av information. Vi använder teknik, som cookies, för att anpassa innehåll och annonser, erbjuda funktioner i sociala medier och analysera trafik till webbplatsen. Vi delar också information om din användning av webbplatsen med våra betrodda partner inom sociala medier, annonsering och analys. 

Vi använder också tredjepartscookies

Vi använder också tjänsten Google Remarketing, för att baserat på data från Google Analytics, styra remarketing-annonser i Google Display Network (GDN) eller för att identifiera kön och ålder på våra besökare.

Google Analytics

Statistikverktyget Google analytics placerar en cookie på din dator som samlar in information om hur du surfar runt på vår webbplats. Vi använder informationen för att se vilket innehåll som är populärt samt att förbättra webbplatsen. Statistikverktygets cookie innehåller ingen information om vem du är. Vi kan inte identifiera dig eller din dator.

Om du vill veta mer kan du läsa Google Sekretess-policy som beskriver hur din information används hos Google: www.google.com/policies/privacy/partners/.

Övriga cookies för följande tredjepartstjänster kan förekomma:

  • Google och Google Shopping (statistik, sök, annonser)
  • Facebook (sociala medier och annonser)
  • AddThis (dela-knapp)
  • YouTube (videor)
  • Addwish.com (Produkt rekomendationer)
  • Olika annonsleverantörer

Om att lämna eller ta tillbaka ditt samtycke

Är din webbläsare inställd på att tillåta cookies har du lämnat ditt samtycke till att vi placerar cookies på din dator. Du kan ta tillbaka ditt samtycke genom att ändra inställningar i webbläsaren.

Stänga av cookies i webbläsaren

Internet Explorer

Öppna verktygsmenyn, välj Internetalternativ, gå till fliken Sekretess i dialogrutan Internetalternativ, flytta reglaget för att ändra inställningar.
http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/delete-manage-cookies

Edge

Välj Mer > Inställningar. Välj sedan Visa avancerade inställningar under Avancerade inställningar och önskat alternativ under Sekretess och tjänster > Cookies. (Blockera alla cookies blockerar alla cookies som webbplatser försöker spara på din dator. Blockera endast cookies från tredje part blockerar cookies från tredje part som sparas av externa webbtjänster, till exempel inbäddade annonser på webbsidor som du har besökt.)
http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-10/edge-privacy-faq

Firefox

Öppna menyn (verktyg), välj inställningar, gå till vyn Sekretess i dialogrutan Inställningar, ändra hur Firefox ska spara information med rullgardinslisten.
https://support.mozilla.org/sv/kb/Till%C3%A5t%20eller%20blockera%20kakor

Chrome

Öppna anpassa-menyn, välj alternativ, gå till vyn Under huven, välj Innehållshantering vid rubriken Sekretess, ändra hur Chrome hanterar cookies.
https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sv