• ✓ 30 dagar ångerrätt
  • ✓ Tryggt via..
  • ✓ Låga frakter
  • ✓ 50 år i branschen

Radioapparater

Här hittar du många modeller radioapparater och digitalradio till extra pressade priser.
Många modeller; DAB+, Internetradio, och även FM radio.

Många av våra modeller har som nämnts både vanlig FM-radio och även DAB-radio (Digitalradio). så det är bara att välja din favoritmodel på radio och beställa. Välkommen.

Här hittar du DAB-radio och FM radio för de flesta behov. En DAB-radio ser till att du kan lyssna på alla dina favoritstationer till bra kvalité. Många har både FM-radio och internetradio. Den kompakta storleken på DAB-radioerna gör de passar perfekt i bl.a. kontor, vardagsrum och kök. 

Köp en DAB-radio / Digitalradio?

En DAB-radio möjligt att lyssna på radio digitalt. Den stora fördelen med detta är att du kan dra nytta av bättre ljudkvalitet. Dessutom är kvaliteten på en DAB-radio konstant bra mottagning. Jämfört med en FM-radio där ändras signalen och mottagningen ofta. Många DAB radioaparater har även vanlig FM radio-mottagning.

DAB+ radio är en bra ersättare för FM

En DAB+ radio är en digital radio där du kan ta emot alla dina favoritstationer direkt. Digital ljudsändning, vanligen kallad DAB-radio eller DAB+-radio, har funnits i över trettio år, men har genomgått en betydande utveckling de senaste åren. Tekniken står inte stilla och förbättringar tittas ständigt på.

För mer än trettio år sedan sökte man en efterträdare till den analoga radion, varefter DAB-radion utvecklades. Det främsta skälet till att börja leta efter en efterträdare var att erbjuda lyssnarna mer bekvämlighet och valmöjligheter. Genom åren har den nya tekniken utvecklats så bra att DAB+-radion dök upp på marknaden för knappt tio år sedan.

DAB+-radio garanterar en ännu bättre ljudkvalitet än sin föregångare, har mer än trettiotusen kanaler och ger inget brus eller knaster i dåligt räckvidd. Dessa fördelar har bland annat gjort framtiden för FM allt mer osäker. För närvarande har dock Sverige inga planer på att definitivt ersätta FM för DAB+-radion. Men chansen är stor att FM kommer att vara ett minne blott om några år. Norge tog redan 2017 avstånd från analog radio och Schweiz, Tyskland och England jobbar på det. Som ett resultat av detta verkar Sverige inte kunna ligga efter resten av Europa med en DAB+-radio i framtiden. Många av våra DAB radio tar även emot FM (Vanliog radio)

Varför en DAB-radio?

I många hushåll är en DAB-radio oumbärlig. Och det är verkligen inte förvånande när man tittar på de många fördelarna med ljudenheten. Den största fördelen är att du får en digital signal, så att du alltid har den bästa ljudkvaliteten. Om vi ​​jämför denna variant med en FM-radio så märks det att ljudet i denna modell är mycket mer stabilt. En analog variant måste regelbundet hantera en "varierande "signal, vilket orsakar brus. När det finns en DAB+-radiosignal är kvaliteten betydligt bättre.

En annan fördel är att stationerna inte är kopplade till frekvenser utan att namnen på stationerna är i alfabetisk ordning. Det betyder att du inte behöver komma ihåg frekvensen för radiostationen, du kan bara söka efter stationen med namn. Dessutom kan du också enkelt spara din favoritstation. Du kan ofta låsa dem till en valfri kanal, så att du inte behöver leta upp den varje gång.

Hur fungerar en DAB-radio?

Både FM- och DAB-radio arbetar med en signal, som tas emot via etern. Den stora skillnaden är dock att DAB+-radion fungerar med digitala signaler, så att ljudkvaliteten alltid är av bättre kvalitet än FM.

På grund av denna skillnad behöver du inte leta efter den exakta våglängden (frekvensen) för stationen på din plats, men du kan söka efter namnet på radiostationen. Med en DAB+-radio kommer de stationer som du kan ta emot automatiskt upp.

Skillnad DAB och DAB+

Idag används begreppen 'DAB-radio' och 'DAB+-radio' fortfarande flitigt, men vad är skillnaden mellan DAB och DAB+? Det finns ett enkelt svar på det. DAB+-radio är helt enkelt den förbättrade versionen av DAB-radio. Numera tillverkas nästan bara DAB+-radioapparater. Dessutom nämns termen 'DAB' ofta för bekvämlighets skull, medan DAB+ tydligt menas.

Typer av radio DAB plus

Du hittar olika typer i vårt utbud. Du har säkert vissa önskemål som din nya radio DAB plus måste uppfylla. Väljer du en basmodell eller föredrar du en typ med flera uppspelningsalternativ, till exempel en modell med FM? Valet är ditt! För att göra det bästa valet som passar dina behov kan du givetvis besöka valfri DAB+-radio, men du kan även se nedan tips och grund info.

DAB-radio med bluetooth

Det första vi lyfter fram för dig är DAB-radion med bluetooth . Du kan naturligtvis lyssna på alla olika holländska radiostationer med en DAB-radio, men du kan inte spela din egen spellista. Om du vill lyssna på den här spellistan är bluetooth ett utmärkt komplement till din radio.

DAB-radio med FM

Även om många stationer kan hittas på din DAB-radio nuförtiden, finns det alltid undantag. Det är därför många av våra modeller också har möjlighet att ta emot FM. Vill du också lyssna på din favoritstation utan att vara ansluten till DAB? Välj då DAB-radio med FM . Med dessa modeller kan du ta emot tusentals DAB-kanaler såväl som FM-stationer.

DAB-radio med WiFi

När du väljer en DAB-radio med 'wifi' kan du vara säker på att du inte stöter på problem med signalen. Dessutom kan du ta emot stationer från ditt eget land såväl som från utlandet. Med denna variant kan du bokstavligen ta emot vilken kanal som helst på internet utan problem.

DAB-radio med fjärrkontroll

Ett helt annat alternativ är att välja en DAB-radio med fjärrkontroll. Genom att välja en DAB+ radio med fjärrkontroll kan du enkelt styra alla funktioner i din radio på avstånd.

Klockradio DAB+

En av de mest användbara funktionerna på en DAB-radio är DAB+ klockradio. Med den här funktionen kan du vakna varje morgon och du behöver inte längre ställa in ett alarm på din telefon. Med en klockradio vaknar du inte bara med en skön känsla, utan du kan också börja din morgon med din favoritmusik. Du kan också ställa in den så att musiken automatiskt slutar när du ska sova. När du köper en DAB-radio, om du vill ha denna, bör du absolut kolla upp om det också är en DAB + väckarklockaradio.

Strömförsörjning och batteridrift

Våra DAB-radioer finns som tidigare nämnt i många versioner. Du kan välja att ta en variant med batteri eller uppladdningsbar, men du har även möjlighet att gå för en DAB+-radio med USB-anslutning eller nätström. Fördelen med en variant med uppladdingsbar eller batteri är att du även enkelt kan ta den med dig till exempelvis ditt arbete, camping eller trädgård. Detta gör att du kan njuta av dina favoritkanaler överallt.

Vill du veta mer om DAB-radio?

Vi tycker att det är viktigt att du har glädje av din nya DAB-radio under lång tid framöver. Låter bra? Det är vad du tänker när du hör din nya DAB+ radio! Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss. Vi finns där för dig och hjälper dig med sökandet efter en DAB+-radio som passar dig helt.

Frågor och svar om DAB radio och radioapparater:

 📻 Vad är DAB-radio?

Förkortningen 'DAB' radio står för Digital Audio Broadcasting och är en digital form av radio. De digitala signalerna skickas över luften (via luften). Eftersom de är digitala signaler kommer du inte att besväras av brus eller sprakande. Det betyder att du alltid kan njuta av den bästa ljudkvaliteten med en DAB-radio.

 📡 Kan DAB-radio tas emot överallt?

Kanalerna på en DAB-radio kan tas emot i nästan hela Sverige. Exakt vilka kanaler du kan ta emot varierar beroende på region. Många större kanaler kan tas emot i flera regioner. För att se vilka stationer du kan ta emot behöver du göra en autoscan på din DAB-radio.

 🌍 Fungerar DAB utomlands?

Det är ännu inte möjligt att ta emot Svenska radiostationer utomlands på en DAB-radio. (Kan förändras snabbt dock) Utländska radiostationer kan inte heller tas emot i Sverige via DAB. Det är möjligt att lyssna på de lokala stationerna i landet där du befinner dig med en DAB-radio. Om du har en DAB-radio med WiFi är det möjligt att ta emot din favoritradiostation / internetradio. Du måste vara ansluten till en WiFi-anslutning för detta.

 🔧 Hur ställer du in DAB-radio?

När en DAB-radio ansluts till strömförsörjningen för första gången, slås DAB+-funktionen på automatiskt. Radion söker omedelbart efter lämpliga stationer. Dessa stationer lagras också automatiskt. På många av våra modeller kan du enkelt söka efter nya kanaler genom att trycka på 'scan'. Du måste trycka på "scan" tills "scanning" visas på skärmen. För att vara tydlig kan detta variera för varje modell.

 🗓 DAB-radio: från när?

Samtidigt som framtiden för analog radio blir allt mer osäker finns det inga planer på att stänga av FM för tillfället. I Europa har ett antal länder redan stängt av sina FM-nät. Norge har bland annat bara arbetat med en digital signal sedan 2017.

75 produkter

Sangean MMR77 Nödradio FM/AM

Sangean MMR77 Nödradio FM/AM

Nödradio med vev dynamodrift

897 kr
Sangean MMR88  Nödradio FM/AM

Sangean MMR88 Nödradio FM/AM

Nödradio Sangean MMR88 FM/AM

1 068 kr
Sangean MMR99 Nödradio FM/AMsolceller, dynamo, bluetooth,Grön

Sangean MMR99 Nödradio FM/AMsolceller, dynamo, bluetooth,Grön

Nödradio Radio FM/AM solceller, dynamo, bluetooth, grön

1 890 kr
Sangean MMR99 Nödradio FM/AM solceller, dynamo, bluetooth

Sangean MMR99 Nödradio FM/AM solceller, dynamo, bluetooth

Nödradio Radio FM/AM solceller, dynamo, bluetooth

1 890 kr
Fenton RP173 retro skivspelare med Bluetooth och radio
Prispress

Fenton RP173 retro skivspelare med Bluetooth och radio

Retro skivspelare med Bluetooth och radio

2 174 kr
2 463 kr
Fenton RP180 retro skivspelare med Bluetooth, CD-spelare och radio
Prispress

Fenton RP180 retro skivspelare med Bluetooth, CD-spelare och radio

Skivspelare Fenton RP180 retro skivspelare med Bluetooth, CD-spelare och radio

2 897 kr
3 331 kr
Fenton Nashville retro skivspelare med Bluetooth, CD-spelare, FM och DAB-radio
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Fenton Nashville retro skivspelare med Bluetooth, CD-spelare, FM och DAB-radio

Skivspelare Nashville retro CD FM och DABradio

3 440 kr
3 982 kr
Audizio Parma Portable DAB+ Radio med batteridrift
Prispress

Audizio Parma Portable DAB+ Radio med batteridrift

FM-Radio och digital DAB+ Parma svart färg

670 kr
776 kr
Audizio Parma portabel DAB+ radio, silver
Prispress

Audizio Parma portabel DAB+ radio, silver

Radio DAB+ PARMA portabel radioapparat Silver/vit

667 kr
773 kr
Batteridriven radio Audizio Anzio portabel DAB+ Radio med batteri, Svart
Prispress

Batteridriven radio Audizio Anzio portabel DAB+ Radio med batteri, Svart

DAB+ Radio ANZIO PORTABLE inbyggt batteri svart färg Audizio

771 kr
896 kr
Audizio Anzio portabel DAB+ Radio med batteri, vit/silver
Prispress

Audizio Anzio portabel DAB+ Radio med batteri, vit/silver

Radioapparat. DAB+ Radio Anzio portabel inbyggt batteri vit färg Audizio

742 kr
867 kr
audizio Milan DAB, radio med batteri, Svart
Prispress

audizio Milan DAB, radio med batteri, Svart

FM och DAB+ radioapparat med batteridrift audizio Milan

1 224 kr
1 417 kr
Prato allt-i-ett musiksystem cd/dab+ trä
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Prato allt-i-ett musiksystem cd/dab+ trä

Audizio Prato mikroset med DAB-radio, Bluetooth, USB mp3 & CD-spelare - Trä

2 363 kr
2 604 kr
Audizio PRATO MUSIK SYSTEM CD/DAB+ BLACK
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Audizio PRATO MUSIK SYSTEM CD/DAB+ BLACK

Allt i ett system DAB-radio, Bluetooth, USB MP3 & CD-spelare - Modell PRATO Svart

2 363 kr
2 604 kr
Audizio PRATO Allt i ett system CD, DAB+, Vit
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Audizio PRATO Allt i ett system CD, DAB+, Vit

Allt i ett system FM-radio, DAB-radio, Bluetooth, USB MP3 & CD-spelare - Modell PRATO vit färg

2 363 kr
2 604 kr
Audizio Venice WIFI Internet radio med batteri, vit
Prispress

Audizio Venice WIFI Internet radio med batteri, vit

WiFi Internetradio med batteridrift Audizio VENICE vit färg

1 213 kr
1 345 kr
Audizio Venice WIFI Internet radio, med batteri, svart
Prispress

Audizio Venice WIFI Internet radio, med batteri, svart

Internetradio med WiFi, Bluetooth och batteridrift Audizio VENICE svart färg

1 213 kr
1 345 kr
Audizio Venice WIFI Internet radio med batteri, trä
Prispress

Audizio Venice WIFI Internet radio med batteri, trä

Internetradio med batteridrift Audizio VENICE

1 213 kr
1 345 kr
Audizio Rome Wifi Internet Stereo DAB+ Radio vit
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Audizio Rome Wifi Internet Stereo DAB+ Radio vit

Internetradio audizio Rome vit 102.226

2 332 kr
2 693 kr
Audizio Rome WIFI Internet stereo DAB+ Radio, Svart
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Audizio Rome WIFI Internet stereo DAB+ Radio, Svart

Audizio Rome DAB-radio, internetradio med wifi + Bluetooth

2 332 kr
2 693 kr
Audizio Rome Wifi Internet Stereo DAB+ Radio trä
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Audizio Rome Wifi Internet Stereo DAB+ Radio trä

Internetradio audizio Rome trä

2 332 kr
2 693 kr
Audizio Bari WIFI Internet stereo radio med DAB+, vit
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Audizio Bari WIFI Internet stereo radio med DAB+, vit

Internetradio audizio Bari vit färg

2 171 kr
2 509 kr
Bari WIFI Internet Stereo Radio DAB, svart
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Bari WIFI Internet Stereo Radio DAB, svart

Radioapparat med DAB+ FM och WiFi internetradio svart färg

2 171 kr
2 509 kr
Bari WIFI Internet Stereo Radio med DAB, trä
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Bari WIFI Internet Stereo Radio med DAB, trä

Radioapparat med DAB+ FM och WiFi internetradio träfärgad

2 171 kr
2 509 kr
Trento internet radio with dab+/fm tuner
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Trento internet radio with dab+/fm tuner

Audizio Trento internetradio med Bluetooth och FM/DAB-radio

3 327 kr
3 857 kr
Audizio Adria DAB-tuner - DAB-radio och internetradio med Bluetooth och Spotify Connect - Svart
Prispress

Audizio Adria DAB-tuner - DAB-radio och internetradio med Bluetooth och Spotify Connect - Svart

DAB-radio och internetradio med Bluetooth och Spotify Connect - Svart

2 966 kr
3 424 kr
Audizio Adria DAB-tuner - DAB-radio och internetradio med Bluetooth och Spotify Connect - Silver
Prispress

Audizio Adria DAB-tuner - DAB-radio och internetradio med Bluetooth och Spotify Connect - Silver

DAB-radio och internetradio med Bluetooth och Spotify Connect - Silver

2 966 kr
3 424 kr
Ferrara internet radio with dab+/fm and cd player
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Ferrara internet radio with dab+/fm and cd player

Audizio Ferrara internetradio och dab-radio med Bluetooth och CD/MP3-spelare

3 689 kr
4 291 kr
Audizio Livorno dab-tuner med internetradio - WIFI - FM - DAB+
Prispress

Audizio Livorno dab-tuner med internetradio - WIFI - FM - DAB+

LIVORNO INTERNET RADIO ADAPTER MED DAB+ OCH WIFI

1 590 kr
1 867 kr
Audizio Neapel stereo DAB-radio med CD-spelare, Bluetooth, FM och internetradio - 60W - Brun
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Audizio Neapel stereo DAB-radio med CD-spelare, Bluetooth, FM och internetradio - 60W - Brun

Radio och stereo med FM radio, internetradio, bluetooth CD-spelare med mer.

2 966 kr
3 449 kr
Audizio Neapel stereo DAB-radio med CD-spelare, Bluetooth, FM och internetradio - 60W - Vit
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Audizio Neapel stereo DAB-radio med CD-spelare, Bluetooth, FM och internetradio - 60W - Vit

Stereo DAB-radio, CD, Bluetooth, FM och internetradio

2 996 kr
3 479 kr

Du har sett 36 av 75 produkter