• ✓ 30 dagar ångerrätt
  • ✓ Prisgaranti
  • ✓ Låga frakter
  • ✓ 50 år i branschen

Karaoke

Letar du efter karaoke? Då har du kommit till rätt plats hos PromixSweden. Oavsett om du låter som en såmgfågel eller inte vet hur du ska hitta rätt toner, är en karaoke maskin alltid kul attraktion på vilken fest som helst. Även karaoekmaskiner för barn och lekrum. Perfekt på barnkalaset eller schlagerfesten för vuxna. Rorar både äldre och yngre.

Vad består karaoke av?

Ett set eller karaokemaskin består alltid av ett antal saker som tillsammans säkerställer att karaoke är möjligt. Ett set består av en (eller flera) högtalare(r), en förstärkare (ev. inbyggd i högtalaren), en eller flera mikrofon(er) och så klart kablar för att koppla ihop allt. Med de mer omfattande uppsättningarna hittar du ofta en mixer med ljudeffekter som ett eko för att få sången att låta ännu bättre. Finns alltså i allt från enklare karaokemikrofoner till kompletta karaokemaskiner, även endel med inbyggt discoljus för extra partystämning på karaokefesten.

Vad är karaoke?

Karaoke är ett koncept som alla är bekanta med. Sjung med till välkända sånger i en mysig atmosfär, där texten överlag syns på en skärm och ändrar färg när du ska sjunga. Tricket är inte att läsa texten, utan att sjunga med i det hela, karaokemaskinen ger det musikaliska stödet.

Vad betyder det exakt?

Ordet karaoke är egentligen en kombination av två japanska ord, nämligen 'Kara' som betyder tom och 'okesutura' som betyder orkester. Karaoke betyder alltså fritt översatt 'tom orkester' och det betyder att det inte finns någon orkester närvarande för att göra musiken.

Hur kom karaoke-setet till?

På 1970-talet byggdes den första karaokemaskinen av den japanske musikern Daisuke Inoue. Denna musiker ägde en bar på 1970-talet och stod för underhållning genom att instrumentellt stödja besökarna. En av hans besökare, en affärsman, hade ett möte i en annan stad och visste att han också måste börja sjunga där. Eftersom Inoues musik bäst skulle stödja honom spelade Inoue in ett antal låtar åt honom på en bandspelare och voilà, grunden för karaoke lades. Eftersom affärsmannen ofta frågade efter instrumental musik byggde Inoue en karaokemaskin, Juke 8. Denna karaokemaskin bestod av en mikrofon, högtalare, förstärkare och en myntautomat och erbjöd möjligheten att välja din egen musik. Precis som med en jukebox kan du lägga pengar på den och välja en låt. Skillnaden låg i att musiken var instrumental och man var tvungen att sjunga själv. Karaoke har sedan dess spridit sig över hela världen och det görs nu både professionellt och i många vardagsrum.

Högtalare och förstärkare

Högtalaren och förstärkaren i ett karaoke set tillsammans ser till att ljudet kan höras genom högtalarna. Signalen från musiken och sången är så svag att den måste förstärkas först, vilket är vad förstärkaren gör. När signalen väl har förstärkts kommer den att vara tillräckligt kraftfull för att driva högtalarna. Med vissa uppsättningar är förstärkaren en separat enhet som ofta två högtalare är anslutna till. Ett annat alternativ är att förstärkaren är inbyggd i högtalaren som används för karaoke. Karaokemaskiner med förstärkare inbyggd i högtalaren finns med både en och två högtalare. Högtalare med inbyggd förstärkare kallas även aktiva högtalare. För att hitta rätt set är det viktigt att se var och hur du vill använda det. I många fall kommplar man till ljudet via Bluetooth till karaoke högtalaren eller karaokemikrofonen.

Publiken måste kunna höra dig!

En annan oumbärlig del av karaoke är förstås mikrofonen. Ingen karaoke utan mikrofon. Mikrofonen ser till att din sång omvandlas till en elektrisk signal. Denna signal skickas till förstärkaren och som skickar den, du gissade rätt, till högtalarna. En handhållen mikrofon används nästan alltid för karaokeändamål. Du håller den här typen av mikrofon i handen, som namnet antyder, medan du sjunger. Vissa karaoke kit inkluderar en handhållen mikrofon med sladd och vissa karaokemaskiner inkluderar en trådlös mikrofon . Det beror bara på vad du vill ha och tycker är lätt. I slutändan tjänar de samma syfte, att plocka upp din sång och se till att den blir hörbar.

Friska upp dina sångfärdigheter med ekot.

Med många karaokemaskiner och karaokehögtalare stöter du på en ekoeffekt. Platt sång, utan effekt, låter ofta inte så bra som du skulle vilja. De flesta karaoke är utrustade med en ekoeffekt för att ge sången en boost. Denna effekt ger också din sång en extra klang och gör att det hela låter lite vackrare och mer professionellt. Ekofunktionen rekommenderas därför definitivt. Förutom karaoke-set har vi även lösa karaokemikrofoner , som är lättare att bära, så att du kan ordna en karaokefest när som helst och var som helst.

Mixa det!

För den som verkligen vill få det rätt och professionellt finns karaoke-set med mixer. Dessa mixers är ofta utrustade med en DSP, Digital Sound Processor, som ser till att många andra effekter finns tillgängliga utöver ekoeffekten och sångeffekt. Med en bra mixer och rätt effekt kommer du att uppnå ett fantastiskt ljud, vilket ger dig ett mycket professionellt ljud.

Streama musik med bluetooth

När du väljer en karaokemaskin kanske du undra om du vill ha kablar eller inte. Om du väljer en karaoke system med separat förstärkare och högtalare kan du inte undvika kablar eftersom högtalarna och förstärkaren måste kopplas till varandra. Vill du inte ha några kablar för att du vill kunna använda karaoken överallt? I vårt sortiment kan du hitta karaokehögtalare som fungerar helt trådlöst. Dessa har ett inbyggt batteri och behöver därför inte kopplas till ett uttag. Har den dessutom Bluetooth behöver du inte längre använda kablar alls, eftersom du då kan ansluta din telefon, surfplatta eller laptop trådlöst. Ljudet av musiken streamas sedan trådlöst så att du kan börja sjunga. (Och karaoke texten ser du normalt på enhetens skärm, app eller via det system du streamar musiken ifrån)

Fullända festen med en ljusshow

För att ge festglädjen och nöjet en extra skjuts finns karaoke som är utrustade med ljuseffekter och discolampor. Dessa LED ljuseffekter reagerar ofta och blinkar i takt med musiken, vilket skapar en festlig atmosfär. Kombinationen av musik, sång, falskt eller ej och ljus säkerställer att en kväll med karaoke alltid blir en dundersuccé.

Vill du köpa karaoke system?

Vi har ett brett utbud av karaoke system, även kända som karaokemaskiner. Det är maskiner som lämpar sig för professionellt bruk, men det finns även karaoke som kan användas som hobby. Ett snyggt set som vi ofta säljer till hemmet är SBS50-serien. Vad många inte vet är att det ofta är dyrare att hyra ett karaoke-set än att köpa det.

PromixSweden har varit specialisten inom ljus och ljud i 50år. Förutom karaoke säljer vi även trådlösa mikrofoner, aktiva högtalare och även rökmaskiner! Välkommen att bställa.

Tips på extra populära karaokemaskiner

Komplett med Bluetooth, karaokemikrofon och discoljus

  • 30 dagar ångerrätt
  • Låga frakter
  • Prisgaranti
  • MASSOR AV VARIANTER AV KARAOKE NEDAN

38 produkter

Vonyx SBS55B BT karaokemaskin led ball black
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Vonyx SBS55B BT karaokemaskin led ball black

Vonyx SBS55B karaoke set med 2 mikrofoner, Bluetooth och ljuseffekt

1 099 kr
1 420 kr
Vonyx AV510 Bluetooth karaoke set med 2x trådlös mikrofon
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Vonyx AV510 Bluetooth karaoke set med 2x trådlös mikrofon

Karaoke Mixer AVS-510 inkl Trådlösa mikrofoner x 2

1 602 kr
1 945 kr
Fenton LIVE280 Karaoke, station 2 x 8"
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Fenton LIVE280 Karaoke, station 2 x 8"

Karaokemaskin och partyhögtalare LIVE280

2 054 kr
2 407 kr
SBS55P BT Karaokemaskin med 2st mikrofoner Rosa färg
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

SBS55P BT Karaokemaskin med 2st mikrofoner Rosa färg

SBS55P Karaoke Set med 2 mikrofoner, Bluetooth och ljuseffekt - Rosa

1 099 kr
1 420 kr
SKY-130.148_1
Prispress

MAX KM15S Karaoke Mic with speaker and LED light BT/MP3 LED Silver

Karaokemikrofon MAX KM15S med inbyggd högtalare

266 kr
468 kr
SKY-130.162_6
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

FENTON KSM15R Karaoke scenpaket Röd

Karaokesystem FENTON KSM15R med stativ

1 322 kr
1 586 kr
Fenton LIVE2104 karaoke Party station, 2x10", USB, Mikrofon
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Fenton LIVE2104 karaoke Party station, 2x10", USB, Mikrofon

Karaoke - Fenton LIVE2104. Komplett system med 2st mikrofoner och Bluetooth

3 145 kr
3 613 kr
Fenton MDJ200 PartyStation 150W batteri el. 230V, Blåtand
Prispress

Fenton MDJ200 PartyStation 150W batteri el. 230V, Blåtand

Portabel högtalare med batteridrift

1 046 kr
1 449 kr
SKY-103.145_temp
Prispress

Fenton AV380BT Förstärkarset komplett MP3/BT 2 högtalare 2 mikrofoner

Karaoke AV380BT Komplett ljudsystem / sångpaket

1 012 kr
1 184 kr
Fenton BoomBox540 - Batteridriven högtalare med lysdioder och mikrofon - 240W
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Fenton BoomBox540 - Batteridriven högtalare med lysdioder och mikrofon - 240W

Karaokemaskin och Partyhögtalare med Bluetooth och LED-ljus samt karaokefunktion

2 172 kr
2 630 kr
VONYX SBS50B-PLUS Karaoke Set svart färg, med inbyggt LED discoljus-effekt
Prispress

VONYX SBS50B-PLUS Karaoke Set svart färg, med inbyggt LED discoljus-effekt

Karaoke maskin - Batteridriven högtalare med mikrofon VONYX SBS50B-PLUS med inbyggt ljus

1 106 kr
1 310 kr
SKY-130.170_1
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

FENTON SBS30W Karioka System med CD och 2 Mikrofoner, vit

Karaokesystem FENTON SBS30W med CD-spelare för karaokeskivor

1 550 kr
1 862 kr
MAX KM10P Karioka Mikrofon, BT, MP3, Rosa
Prispress

MAX KM10P Karioka Mikrofon, BT, MP3, Rosa

Karaoke mikrofon MAX KM10P med högtalare/Bluetooth/MP3

329 kr
384 kr
Fenton KAR100 SingStation batteri, BT, 1x mikrofon
Prispress

Fenton KAR100 SingStation batteri, BT, 1x mikrofon

Portabel högtalare karaoke och sånghögtalare med discoljus Fenton KAR100

802 kr
946 kr
Fenton FT215LED Aktiv Mobil högtalare, 2x 15"
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Fenton FT215LED Aktiv Mobil högtalare, 2x 15"

Aktiv dubbel 15” högtalare Fenton FT215LED

5 160 kr
6 199 kr
SKY-170.091_1A2
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Fenton FT10LED mobilt högtalarsystem 10"

Aktiv 10” Fenton FT10LED högtalare med trådlös mikrofon och Bluetooth

1 806 kr
2 045 kr

Du har sett 36 av 38 produkter