• ✓ 30 dagar ångerrätt
 • ✓ Prisgaranti
 • ✓ Låga frakter
 • ✓ 50 år i branschen

Trådlösa mikrofoner

Trådlösa mikrofoner låter dig röra dig fritt över en scen medan din sång eller tal förblir tydligt hörbart. Tack vare trådlösa mikrofoner är en mikrofonkabel ett minne blott. Av denna anledning är trådlösa mikrofoner perfekta för till exempel presentationer, sportlektioner eller liveframträdanden. Se vårt sortiment för de många möjligheterna!

Hur fungerar en trådlös mikrofon?

Den trådlösa mikrofonen gör en trådlös anslutning till mottagaren med hjälp av en radiosignal. Mottagaren tar upp signalen från mikrofonen, varefter mottagaren sänder denna signal igen trådbundet till en mixerbord eller ljudanläggning. Trådlösa mikrofoner kommer normalt i ett kit med sändare och mottagare. Det finns även högtalare med inbyggd mottagare för den trådlösa mikrofonen, så du behöver ingen separat mottagare.

Vilka är fördelarna med en trådlös mikrofon?

Den största fördelen med trådlösa mikrofoner är rörelsefriheten du får. Detta gör att du kan utnyttja scenen optimalt för att underhålla publiken. Eftersom inga kablar används kan du inte snubbla över kablar. Avsaknaden av kablar gör också att scenen ser mycket prydligare ut.

När använder du en trådlös mikrofon?

Trådlösa mikrofoner används ofta i olika situationer. Tänk bara på din favoritartist som ger ett liveframträdande eller ett tv-program där sångtalang eftersträvas. Trådlösa mikrofoner används ofta vid dessa shower. Ett trådlöst system används också i stor utsträckning under:

 • Presentationer
 • tal
 • (Idrotts)lektioner och instruktörer
 • Karaoke

Vad kan du välja mellan?

Som du säkert redan har sett på vår hemsida kan du välja mellan tre olika typer av trådlösa mikrofoner. För att göra det enkelt för dig har vi kort listat dem nedan och beskrivit exakt vad fördelarna är:

 • Den handhållna mikrofonen, även känd som en handmikrofon, ses regelbundet på föreställningar och föreställningar, men även under en presentation. Du håller denna typ i handen och lämnar en hand tom. Du kan placera den handhållna mikrofonen på ett mikrofonstativ, så att båda händerna är fria igen. Dessa mikrofoner används främst för sång, men är också ett utmärkt alternativ om du vill kunna lämna över mikrofonen till någon annan under en presentation.
 • Headsetet är perfekt att använda när du behöver båda händerna. Det kan till exempel vara under en presentation, men även i gymmet under en spinningklass. Nackdelen med den här typen av mikrofon är att du inte enkelt kan lämna över den till någon annan.
 • Slipsclipsmikrofonen, även kallad mygga, kännetecknas av sin kompakta storlek. Detta gör det nästan omärkligt. Du ser denna typ regelbundet under talkshows men också under presentationer och är ofta fäst vid kragen på kläderna. Nackdelen med den här typen är, precis som med headsetet, att du inte enkelt kan lämna över det till någon annan. Dessutom är den här typen inte särskilt lämpad för till exempel sång och PA.

Vilken är den bästa trådlösa mikrofonen?

Det beror på vad du vill använda mikrofonen till. Om du till exempel vill använda den under en presentation kan en headset-mikrofon vara enklare än en handhållen mikrofon. Det är därför bra att först se vad du vill använda mikrofonen till och om du behöver ha händerna fria.

Frekvens för trådlösa mikrofoner

När du planerar att köpa en trådlös mikrofon kommer du snart att märka att mycket information kommer till dig. Dessutom ges ofta information om vilken radiofrekvens som en trådlös mikrofon tillhandahålls på. Eftersom vi vill att du ska välja den bästa trådlösa mikrofonen har vi lyft fram ett antal viktiga frågor:

Vilken frekvens trådlös mikrofon behöver jag?

En trådlös mikrofon omvandlar en ljudsignal till en radiosignal, dessa signaler sänds på en specifik, ofta fast, (radio)frekvens. Frekvenserna som de flesta trådlösa system använder kan delas in i två grupper:

 • VHF (Very High Frequency) mikrofonsystem: 30 Mhz till 300 Mhz
 • UHF-systemen (Ultra High Frequency): 300 Mhz till 3000 Mhz

Vilken frekvens som är mest lämpad för dig beror på användningen av din trådlösa mikrofon. När du tänker använda det professionellt är UHF-frekvensbandet det bästa valet. För hobbybruk är valet för VHF tillräckligt i de flesta fall.

Vilka frekvenser är fria? Kan jag bara använda en trådlös mikrofon och är det gratis?

Alla våra trådlösa UHF-system kan användas licensfritt i hela Europa. Det är därför inga kostnader förknippade med en licens. 

Hur får du ut det mesta av ditt trådlösa mikrofonset?

Eftersom en mikrofon (sändaren) och boxen (mottagaren) kommunicerar via en fast frekvens är det viktigt att du ser till att kommunikationen mellan de två sker utan problem. Tipsen nedan hjälper dig att få ut det mesta av din trådlösa mikrofonuppsättning:

 • Rita en tänkt linje mellan din mikrofon och boxen/mottagaren. Helst ska denna linje inte avbrytas av till exempel din utrustning eller publik. Om linjen avbryts kan det maximala avståndet för din trådlösa mikrofon minskas.
 • Det finns ofta en antenn på undersidan av din trådlösa handhållna mikrofon. Var försiktig så att du inte täcker den här antennen med handen.
 • Dra alltid upp mottagarens antenner. (På de system de är uppdragningsbara) Detta säkerställer optimal mottagning av din trådlösa mikrofonuppsättning.

Köp trådlös mikrofon

Vill du sätta upp en oöverträffad föreställning på scen eller ge en bländande presentation för en stor publik snart? Med hjälp av en bra trådlös mikrofon kan du vara säker på att bra ljud inte kommer att saknas. Behöver du fortfarande råd om det bästa trådlösa mikrofonsystemet för din situation? Kontakta gärna någon av våra produktspecialister och låt oss ge dig råd! Har du redan hittat ett trådlöst mikrofonset som uppfyller dina behov? Beställ då snabbt hos på PromixSweden.se och få den på nolltid!

Vanliga övriga frågor och svar trådlösa mikrofoner:

 🎤 Vilka är fördelarna med en trådlös mikrofon?

Den stora fördelen med en trådlös mikrofon är att du inte längre behöver oroa dig för en kabel. Detta ger dig mycket rörelsefrihet. Du kan också enklare lämna över en trådlös mikrofon till din publik för att till exempel ställa frågor.

 🔛 Vad är räckvidden för en trådlös mikrofon?

I genomsnitt är räckvidden för en trådlös mikrofon mellan 20 och 30 meter. Räckvidden för en trådlös mikrofon skiljer sig dock åt per typ av mikrofon, men räckvidden beror också på lokal och miljön den andvänds i. Det är viktigt att du har så få hinder som möjligt mellan mikrofon och mottagare. Du vill inte blockera signalen. 

💸 Hur mycket kostar en trådlös mikrofon?

Priserna på trådlösa mikrofoner varierar kraftigt, en enkel variant finns redan för cirka 500kr, medan dyrare varianter kan kosta flera tusen kronor. Som du är van vid från PromixSweden kan du kontakta oss för prisvärt ljus och ljud. Detta gör att du kan välja trådlösa mikrofoner till ett mycket konkurrenskraftigt pris, men även professionella trådlösa mikrofoner som är perfekta att använda under en presentation, tal eller föreställning. Förutom trådlösa handhållna mikrofoner kan du även hitta populära headset-mikrofoner hos oss, perfekt när du vill ha händerna fria.

 🔝 Vilken är den bästa trådlösa mikrofonen?

Att hitta den bästa trådlösa mikrofonen är inte alltid lätt. Vad som är den bästa trådlösa mikrofonen skiljer sig åt för alla. Till exempel, för att sjunga är en trådlös handhållen mikrofon det bästa valet, men under presentationer, studio eller TV-program är trådlösa slipsmikrofoner eller headsetmikrofoner normalt ett bättre val. Så ta en ordentlig titt på de situationer där mikrofonen används för att hitta den bästa trådlösa mikrofonen. Slipsmikrofonen eller även kallad mygga, är inte så lämlig för PA-ljudanläggningar, då det är lätt för rundgång i ljudanläggniongen. Mygga kan dock med fördel användas i studio och vid ta och inspelningssammanhang.

 📶 Vilken frekvens trådlös mikrofon?

Ett trådlöst mikrofonset kan fungera på flera frekvenser. Den exakta frekvensen som din trådlösa mikrofon fungerar med varierar beroende på modell. UHF-system fungerar från 300 Mhz till 3000 Mhz. Tänk på att kontrollera så frekvenserna inte krockar med andra trådlösa mikrofoner om du köper flera. Endel system har även valbara frekvenser.

39 produkter

Power Dynamics TG40R separat mottagare för TG40 tursystem
Prispress

Power Dynamics TG40R separat mottagare för TG40 tursystem

Extra mottagare till TG40 tour-systemet

630 kr
687 kr
Power Dynamics TG40 tourguide system - sändare och mottagare - 50 meter - UHF
Prispress

Power Dynamics TG40 tourguide system - sändare och mottagare - 50 meter - UHF

TG40 reseguidesystem är perfekt för rundvandringar, fabriksrundturer, språktolkning och seminarier

1 248 kr
1 487 kr
Vonyx WM62B Trådlöst mikrofonsystem UHF 16kanaler 2 Ficksändare
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Vonyx WM62B Trådlöst mikrofonsystem UHF 16kanaler 2 Ficksändare

2st trådlösa headset. Paket med 2 ficksändare, och mottagare 16 olika kanaler

1 999 kr
2 238 kr
Vonyx WM62 Wirel.Micro UHF 16 Ch 2 Micro
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Vonyx WM62 Wirel.Micro UHF 16 Ch 2 Micro

Trådlösa mikrofoner. Set med 2 handmikroner och 16 valbara frekvenser

1 884 kr
2 124 kr
Vonyx WM61B Trådlöst mikrofon systemUHF 16kanaler 1 Bodyp
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Vonyx WM61B Trådlöst mikrofon systemUHF 16kanaler 1 Bodyp

Trådlöst headset. Komplett set med 1 bodypack, 16 olika kanaler

1 323 kr
1 552 kr
Vonyx WM61 Trådlös mikrofonsystemUHF 16kanaler 1 Mikrofon
Prispress

Vonyx WM61 Trådlös mikrofonsystemUHF 16kanaler 1 Mikrofon

Trådlös mikrofon. Set med 1 handhållen, 16 olika kanaler

1 209 kr
1 438 kr
Vonyx HH12 Handheld Mic. 864.5 MHz
Prispress

Vonyx HH12 Handheld Mic. 864.5 MHz

Tillbehör/lösmikrofon Trådlös handmikrofon HH12 864,5MHz

421 kr
478 kr
Vonyx HH10 Handheld Mic. 863.1 MHz
Prispress

Vonyx HH10 Handheld Mic. 863.1 MHz

Trådlös Handmikrofon HH10863,1MHz

421 kr
478 kr
Vonyx WM522 Trådlös Mikrofon, 2 kanaler handhållna
Prispress

Vonyx WM522 Trådlös Mikrofon, 2 kanaler handhållna

Trådlöst mikrofonsystem med 2st mikrofoner WM522

1 015 kr
1 187 kr
SKY-179.229_A1

Vonyx WM511 Trådlöst mikrofonsytem VHF 1kanal handhållen

Vonyx WM511 Trådlös mikrofon komplett system med 1 kanal

1 244 kr
SKY-179.226_A1
Prispress

Vonyx WM512 2 x handhållna mikrofoner

Vonyx WM512 Trådlösa mikrofoner komplett med 2st mikrofoner

664 kr
995 kr
SKY-179.223_1A1
Prispress

Vonyx WM512C Mikrofon Trådlöst headset

Mikrofon och headset. Komplett trådlöst system WM512C

910 kr
1 104 kr
SKY-179.220_A1
Prispress

Vonyx WM512H Trdlös mikrofon VHF 2kanaler 2 BP+headset

Trådlöst mikrofonsystem Vonyx WM512H 2ch

910 kr
1 192 kr
Vonyx WM82C Mikrofon UHF digital 2ch BP+HH
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Vonyx WM82C Mikrofon UHF digital 2ch BP+HH

Trådlöst dubbelsystem med handmikrofon headset och mygga

1 437 kr
1 667 kr
Vonyx WM82B Mikrofon UHF digital 2ch BP
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Vonyx WM82B Mikrofon UHF digital 2ch BP

Trådlöst set med 2 ficksändare / headset UHF

1 437 kr
1 667 kr

Du har sett 36 av 39 produkter