• ✓ Förlängd ångerrätt till 15 jan.
 • ✓ Tryggt via..
 • ✓ Låga frakter
 • ✓ 50 år i branschen

Trådlösa mikrofoner

Trådlösa mikrofoner låter dig röra dig fritt över en scen medan din sång eller tal förblir tydligt hörbart. Tack vare trådlösa mikrofoner är en mikrofonkabel ett minne blott. Av denna anledning är trådlösa mikrofoner perfekta för till exempel presentationer, sportlektioner eller liveframträdanden. Se vårt sortiment för de många möjligheterna!

Hur fungerar en trådlös mikrofon?

Den trådlösa mikrofonen gör en trådlös anslutning till mottagaren med hjälp av en radiosignal. Mottagaren tar upp signalen från mikrofonen, varefter mottagaren sänder denna signal igen trådbundet till en mixerbord eller ljudanläggning. Trådlösa mikrofoner kommer normalt i ett kit med sändare och mottagare. Det finns även högtalare med inbyggd mottagare för den trådlösa mikrofonen, så du behöver ingen separat mottagare.

Vilka är fördelarna med en trådlös mikrofon?

Den största fördelen med trådlösa mikrofoner är rörelsefriheten du får. Detta gör att du kan utnyttja scenen optimalt för att underhålla publiken. Eftersom inga kablar används kan du inte snubbla över kablar. Avsaknaden av kablar gör också att scenen ser mycket prydligare ut.

När använder du en trådlös mikrofon?

Trådlösa mikrofoner används ofta i olika situationer. Tänk bara på din favoritartist som ger ett liveframträdande eller ett tv-program där sångtalang eftersträvas. Trådlösa mikrofoner används ofta vid dessa shower. Ett trådlöst system används också i stor utsträckning under:

 • Presentationer
 • tal
 • (Idrotts)lektioner och instruktörer
 • Karaoke

Vad kan du välja mellan?

Som du säkert redan har sett på vår hemsida kan du välja mellan tre olika typer av trådlösa mikrofoner. För att göra det enkelt för dig har vi kort listat dem nedan och beskrivit exakt vad fördelarna är:

 • Den handhållna mikrofonen, även känd som en handmikrofon, ses regelbundet på föreställningar och föreställningar, men även under en presentation. Du håller denna typ i handen och lämnar en hand tom. Du kan placera den handhållna mikrofonen på ett mikrofonstativ, så att båda händerna är fria igen. Dessa mikrofoner används främst för sång, men är också ett utmärkt alternativ om du vill kunna lämna över mikrofonen till någon annan under en presentation.
 • Headsetet är perfekt att använda när du behöver båda händerna. Det kan till exempel vara under en presentation, men även i gymmet under en spinningklass. Nackdelen med den här typen av mikrofon är att du inte enkelt kan lämna över den till någon annan.
 • Slipsclipsmikrofonen, även kallad mygga, kännetecknas av sin kompakta storlek. Detta gör det nästan omärkligt. Du ser denna typ regelbundet under talkshows men också under presentationer och är ofta fäst vid kragen på kläderna. Nackdelen med den här typen är, precis som med headsetet, att du inte enkelt kan lämna över det till någon annan. Dessutom är den här typen inte särskilt lämpad för till exempel sång och PA.

Vilken är den bästa trådlösa mikrofonen?

Det beror på vad du vill använda mikrofonen till. Om du till exempel vill använda den under en presentation kan en headset-mikrofon vara enklare än en handhållen mikrofon. Det är därför bra att först se vad du vill använda mikrofonen till och om du behöver ha händerna fria.

Frekvens för trådlösa mikrofoner

När du planerar att köpa en trådlös mikrofon kommer du snart att märka att mycket information kommer till dig. Dessutom ges ofta information om vilken radiofrekvens som en trådlös mikrofon tillhandahålls på. Eftersom vi vill att du ska välja den bästa trådlösa mikrofonen har vi lyft fram ett antal viktiga frågor:

Vilken frekvens trådlös mikrofon behöver jag?

En trådlös mikrofon omvandlar en ljudsignal till en radiosignal, dessa signaler sänds på en specifik, ofta fast, (radio)frekvens. Frekvenserna som de flesta trådlösa system använder kan delas in i två grupper:

 • VHF (Very High Frequency) mikrofonsystem: 30 Mhz till 300 Mhz
 • UHF-systemen (Ultra High Frequency): 300 Mhz till 3000 Mhz

Vilken frekvens som är mest lämpad för dig beror på användningen av din trådlösa mikrofon. När du tänker använda det professionellt är UHF-frekvensbandet det bästa valet. För hobbybruk är valet för VHF tillräckligt i de flesta fall.

Vilka frekvenser är fria? Kan jag bara använda en trådlös mikrofon och är det gratis?

Alla våra trådlösa UHF-system kan användas licensfritt i hela Europa. Det är därför inga kostnader förknippade med en licens. 

Hur får du ut det mesta av ditt trådlösa mikrofonset?

Eftersom en mikrofon (sändaren) och boxen (mottagaren) kommunicerar via en fast frekvens är det viktigt att du ser till att kommunikationen mellan de två sker utan problem. Tipsen nedan hjälper dig att få ut det mesta av din trådlösa mikrofonuppsättning:

 • Rita en tänkt linje mellan din mikrofon och boxen/mottagaren. Helst ska denna linje inte avbrytas av till exempel din utrustning eller publik. Om linjen avbryts kan det maximala avståndet för din trådlösa mikrofon minskas.
 • Det finns ofta en antenn på undersidan av din trådlösa handhållna mikrofon. Var försiktig så att du inte täcker den här antennen med handen.
 • Dra alltid upp mottagarens antenner. (På de system de är uppdragningsbara) Detta säkerställer optimal mottagning av din trådlösa mikrofonuppsättning.

Köp trådlös mikrofon

Vill du sätta upp en oöverträffad föreställning på scen eller ge en bländande presentation för en stor publik snart? Med hjälp av en bra trådlös mikrofon kan du vara säker på att bra ljud inte kommer att saknas. Behöver du fortfarande råd om det bästa trådlösa mikrofonsystemet för din situation? Kontakta gärna någon av våra produktspecialister och låt oss ge dig råd! Har du redan hittat ett trådlöst mikrofonset som uppfyller dina behov? Beställ då snabbt hos på PromixSweden.se och få den på nolltid!

Vanliga övriga frågor och svar trådlösa mikrofoner:

 🎤 Vilka är fördelarna med en trådlös mikrofon?

Den stora fördelen med en trådlös mikrofon är att du inte längre behöver oroa dig för en kabel. Detta ger dig mycket rörelsefrihet. Du kan också enklare lämna över en trådlös mikrofon till din publik för att till exempel ställa frågor.

 🔛 Vad är räckvidden för en trådlös mikrofon?

I genomsnitt är räckvidden för en trådlös mikrofon mellan 20 och 30 meter. Räckvidden för en trådlös mikrofon skiljer sig dock åt per typ av mikrofon, men räckvidden beror också på lokal och miljön den andvänds i. Det är viktigt att du har så få hinder som möjligt mellan mikrofon och mottagare. Du vill inte blockera signalen. 

💸 Hur mycket kostar en trådlös mikrofon?

Priserna på trådlösa mikrofoner varierar kraftigt, en enkel variant finns redan för cirka 500kr, medan dyrare varianter kan kosta flera tusen kronor. Som du är van vid från PromixSweden kan du kontakta oss för prisvärt ljus och ljud. Detta gör att du kan välja trådlösa mikrofoner till ett mycket konkurrenskraftigt pris, men även professionella trådlösa mikrofoner som är perfekta att använda under en presentation, tal eller föreställning. Förutom trådlösa handhållna mikrofoner kan du även hitta populära headset-mikrofoner hos oss, perfekt när du vill ha händerna fria.

 🔝 Vilken är den bästa trådlösa mikrofonen?

Att hitta den bästa trådlösa mikrofonen är inte alltid lätt. Vad som är den bästa trådlösa mikrofonen skiljer sig åt för alla. Till exempel, för att sjunga är en trådlös handhållen mikrofon det bästa valet, men under presentationer, studio eller TV-program är trådlösa slipsmikrofoner eller headsetmikrofoner normalt ett bättre val. Så ta en ordentlig titt på de situationer där mikrofonen används för att hitta den bästa trådlösa mikrofonen. Slipsmikrofonen eller även kallad mygga, är inte så lämlig för PA-ljudanläggningar, då det är lätt för rundgång i ljudanläggniongen. Mygga kan dock med fördel användas i studio och vid ta och inspelningssammanhang.

 📶 Vilken frekvens trådlös mikrofon?

Ett trådlöst mikrofonset kan fungera på flera frekvenser. Den exakta frekvensen som din trådlösa mikrofon fungerar med varierar beroende på modell. UHF-system fungerar från 300 Mhz till 3000 Mhz. Tänk på att kontrollera så frekvenserna inte krockar med andra trådlösa mikrofoner om du köper flera. Endel system har även valbara frekvenser.

31 produkter

Power Dynamics TG40R separat mottagare för TG40 tursystem
Julprispress

Power Dynamics TG40R separat mottagare för TG40 tursystem

Extra mottagare till TG40 tour-systemet

597 kr
658 kr
Power Dynamics TG40 tourguide system - sändare och mottagare - 50 meter - UHF
Julprispress

Power Dynamics TG40 tourguide system - sändare och mottagare - 50 meter - UHF

TG40 reseguidesystem är perfekt för rundvandringar, fabriksrundturer, språktolkning och seminarier

1 188 kr
1 320 kr
Vonyx WM62B Trådlöst mikrofonsystem UHF 16kanaler 2 Ficksändare
Julprispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Vonyx WM62B Trådlöst mikrofonsystem UHF 16kanaler 2 Ficksändare

2st trådlösa headset. Paket med 2 ficksändare, och mottagare 16 olika kanaler

2 103 kr
2 356 kr
Vonyx WM62 Wirel.Micro UHF 16 Ch 2 Micro
Julprispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Vonyx WM62 Wirel.Micro UHF 16 Ch 2 Micro

Trådlösa mikrofoner. Set med 2 handmikroner och 16 valbara frekvenser

1 983 kr
2 235 kr
Vonyx WM61B Trådlöst mikrofon systemUHF 16kanaler 1 Bodyp
Julprispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Vonyx WM61B Trådlöst mikrofon systemUHF 16kanaler 1 Bodyp

Trådlöst headset. Komplett set med 1 bodypack, 16 olika kanaler

1 391 kr
1 633 kr
Vonyx WM61 Trådlös mikrofonsystemUHF 16kanaler 1 Mikrofon
Julprispress

Vonyx WM61 Trådlös mikrofonsystemUHF 16kanaler 1 Mikrofon

Trådlös mikrofon. Set med 1 handhållen, 16 olika kanaler

1 271 kr
1 512 kr
Vonyx HH12 Handheld Mic. 864.5 MHz
Julprispress

Vonyx HH12 Handheld Mic. 864.5 MHz

Tillbehör/lösmikrofon Trådlös handmikrofon HH12 864,5MHz

441 kr
500 kr
Vonyx HH10 Handheld Mic. 863.1 MHz
Julprispress

Vonyx HH10 Handheld Mic. 863.1 MHz

Trådlös Handmikrofon HH10863,1MHz

441 kr
500 kr
Vonyx WM522 Trådlös Mikrofon, 2 kanaler handhållna
Julprispress

Vonyx WM522 Trådlös Mikrofon, 2 kanaler handhållna

Trådlöst mikrofonsystem med 2st mikrofoner WM522

1 066 kr
1 247 kr
Vonyx WM82C Mikrofon UHF digital 2ch BP+HH
Julprispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Vonyx WM82C Mikrofon UHF digital 2ch BP+HH

Trådlöst dubbelsystem med handmikrofon headset och mygga

1 452 kr
1 693 kr
Vonyx WM82B Mikrofon UHF digital 2ch BP
Julprispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Vonyx WM82B Mikrofon UHF digital 2ch BP

Trådlöst set med 2 ficksändare / headset UHF

1 512 kr
1 753 kr
Vonyx WM82 Micro UHF digital 2ch HH
Julprispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Vonyx WM82 Micro UHF digital 2ch HH

Trådlöst mikrofonsystem med 2st handmikrofoner

1 391 kr
1 633 kr
Vonyx WM552 plug-in trådlös mikrofonset med 2 mikrofoner - UHF
Julprispress

Vonyx WM552 plug-in trådlös mikrofonset med 2 mikrofoner - UHF

Trådlösa mikrofoner med PlugIn mottagare 2ch

908 kr
1 029 kr
WM55 Komplett Plug in trådlöst
Julprispress

WM55 Komplett Plug in trådlöst

Trådlösmikrofon med kompakt mottagare

537 kr
609 kr
SKY-179.209_temp
Julprispress

Vonyx WM73H Trådlöst UHF 2ch headset display

Vonyx WM73H micro UHF 2Ch Trådlöst dubbelsystem 2xbeltpack+headset SKY-179.209

1 341 kr
1 632 kr
SKY-179.196_A1
Julprispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Power Dynamics PD782 trådlös mikrofonsystemHF 2x8Ch 2 Mikrofoner

PD782 Trådlöst system 2 mikrofoner, 8 kanaler. SKY-179.196

2 658 kr
3 079 kr
SKY-179.193_A1
Julprispress

Power Dynamics PD781 Wirel.Micro UHF 1x8Ch 1 Micro

Trådlöst system 1 mikrofon, 8 olika kanaler

1 762 kr
2 028 kr
SKY-179.185_1Aset
Julprispress

Vonyx STWM711 trådlöst mikrofonsystem VHF 1kanal

STWM711 mikrofon 1ch Komplett trådlöst mikrofonsystem 1ch. SKY-179.185

499 kr
686 kr
SKY-179.183_1Aset
Julprispress

Vonyx STWM712, Trådlös mikrofon, VHF, 2 kanaler

STWM712 Trådlösa mikrofoner 2 x Handmikrofon. SKY-179.183

1 007 kr
1 151 kr
SKY-179.180_group
Julprispress

Vonyx STWM712C Trådlöst mikrofonsystem VHF 2kanaler kombi

Trådlöst system Handmikrofon+Headset. SKY-179.180

802 kr
928 kr
SKY-179.178_1Aset
Julprispress

Vonyx STWM712H mikroifon VHF 2ch Headsets

STWM712H Trådlöstsystem med 2x headset.

1 115 kr
1 271 kr
SkyTec STWM721 Trådlös mikrofon UHF 1kanal
Julprispress

SkyTec STWM721 Trådlös mikrofon UHF 1kanal

SkyTec STWM721 Trådlös mikrofon komplett system. SKY-179.175

748 kr
906 kr
SkyTec STWM722 micro UHF 2ch div.
Julprispress

SkyTec STWM722 micro UHF 2ch div.

SkyTec STWM722 Trådlöst system 2 mikrofoner. SKY-179.170

1 125 kr
1 478 kr
Power Dynamics PD632C 2x 20-Channel Digital UHF Co
Julprispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Power Dynamics PD632C 2x 20-Channel Digital UHF Co

Trådlöst mikrofonsystem med 2x20kanaler handmikr + ficksändare/headset

3 067 kr
3 561 kr
Power Dynamics PD632H 2x 20-kanaler Digital UHF HH
Julprispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Power Dynamics PD632H 2x 20-kanaler Digital UHF HH

Trådlöst mikr. system PD632H PD SKY-179.010

2 947 kr
3 440 kr
SKY-179.006_1
Julprispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Power Dynamics PD504B Trådlös mikrofonsystem UHF 4 x 50ch,

Trådlöst mikrofon set med 4 bodypacks

5 357 kr
6 080 kr
179004_co1_lr_rgb
Julprispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Power Dynamics PD504 Trådlös mikrofonerUHF 4 x 50ch

Trådlöst mikrofon set PD504 SKY-179.004 med 4 handhållna mikrofoner

4 754 kr
5 477 kr
Vonyx WGS20 trådlöst gitarrsystem - Sändare och mottagare med batteri
Julprispress

Vonyx WGS20 trådlöst gitarrsystem - Sändare och mottagare med batteri

Trådlöst för gitarrer - Sändare och mottagare WGS20

656 kr
728 kr
Power Dynamics PD800 InEar monitor system UHF
Julprispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Power Dynamics PD800 InEar monitor system UHF

In Ear trådlöst monitor system PD800

3 670 kr
4 284 kr

Du har sett 31 av 31 produkter