• ✓ 30 dagar ångerrätt
 • ✓ Tryggt via..
 • ✓ Låga frakter
 • ✓ 50 år i branschen

Halloweenfest-tips och blogg

Halloweenfest 2022: så här organiserar du det!

Runt den 31 oktober anordnas alla sorters Halloweenfester över hela världen. Det ska vara en halloweenfest med en läskig vinkel, men också rolig, en fest där alla tillfälligt kan känna sig som en häxa eller spöke. Men hur organiserar du den bästa Halloweenfesten 2023 och vad behöver du? Det kan du läsa i den här bloggen!

Plats för din Halloween-fest

För att organisera en halloweenfest måste du först ha en festplats. Det första alternativet är ett partytält i din trädgård, med vilket du skapar en kuslig mörk atmosfär eftersom du enkelt kan inreda tältet med rökmaskin, belysning och andra dekorationer som en eldstad för att skapa en cool effekt. Nackdelen är att vädret i oktober är betydligt lägre än under sommarmånaderna.

Därför kan det vara bekvämare att förvandla ditt vardagsrum, studenthus, lokal eller lägenhet till en riktig halloweenfest. Fördelen med detta är att du själv kan bestämma hur stort du vill göra det, och beroende på vilken plats och hur mycket grejer du vill ha, medan man i ett mindre partytält kanske har mindre plats för det.

Tillbehör till din halloweenfest

För att förvandla din festplats till en halloween-atmosfär behöver du naturligtvis lite tillbehör. Låt oss börja med produkter som ser till att det blir en spöklik kväll.

1. Rökmaskin Halloween

Först och främst är en Halloween rökmaskin såklart viktig. När du tänker på en halloweenfilm tänker du förmodligen direkt på den läskiga röken. Rökmaskiner Halloween efterliknar denna effekt perfekt. Genom att installera en rökmaskin kan du vara säker på att din festplats kommer att förvandlas till en spöklik halloweenfest. Skulle vi rekommendera en rökmaskin Halloween? Ja självklart! Och speciellt om du även använder ljuseffekter och discolampor på din halloweenfest. Röken från rökmaskinen gör ljusstrålarna från din belysning ännu mer synliga.

Nu när du vet att en Halloween rökmaskin är ett bra tillskott till din Halloweenfest, måste du veta vilken typ du behöver. Det finns modeller som fyller hela rummet med rök, men även modeller som bara ger lågt hängande rök, lowfog eller tungrök. Det är till och med möjligt att köpa en dimmaskin med inbyggd belysning. Kortfattat är det de maskiner som heter något med "ICE" eller "Lowfog" i namnet som går att göra lågt liggande golvrök med, medans vanliga rökmaskiner ger mer allmän häftig rökeffekt, vilket är det mest vanliga.

2. Halloweenbelysning

Självklart behöver du även halloweenbelysning och vi tänker direkt på två typer, nämligen blacklight och strobe. Denna halloweenbelysning gör din halloweenfest verkligen til len upplevelse för dina gäster. För att ge dig en god uppfattning om varför detta är ett tillägg till din fest har vi listat dem åt dig.

 • Blacklight: När du tänker på Halloween tänker du nästan omedelbart på det spöklika lila skenet. Blacklights producerar inte bara den lila glow/glöden, utan ser också till att allt som har en vit färg lyser fint. Tänk till exempel på alla vita spindelväv, skelett och spöken! Med blacklights skapar du helt enkelt en fantastisk spöklik effekt.
 • Strobe: Förutom dina blacklights ger en stroboskop en fantastisk effekt. Om du till exempel har en kista på din halloweenfest kommer en stroboskop att ge en vacker blixteffekt när du placerar lampan i kistan, eller kanske på en hylla i någon dekor.
 • Vi vill också tipsa om vanlioga discolampor, som ger en häftig partystämning. Finns i olika storlekar. En populär variant med både rökmaskin och discolampa är S700-JB

3. Halloween dekoration

En halloweenfest ska såklart vara spöklik och för det ska man såklart klä upp sin festplats med halloweendekorationer. För att hjälpa dig så bra som möjligt har vi listat några produkter från vår dekoravdelning med HALLOWEEN-DEKOR ,så att du kan få den bästa Halloween-dekorationen hemma! Tänk dock på att dessa har vi upp till ca. 8 vardagars leveranstid på, så om du blandar dessa dekorprodukter i din vanliga ljud och ljusbeställning, är leveranstiden för hela beställningen längre (ca. 8 vadagar, på dekorprodukter med lagerstatus "I lager"

 • Pumpor: En tradition som kommer tillbaka varje år på Halloween är pumporna med ett ansikte i dem. Det sägs att Halloween-pumpor med läskiga ansikten var speciellt designade för att skrämma bort spöken. Traditioner är kända för att hålla och så är pumporna på Halloween. En pumpa är fortfarande en symbol för Halloween och bör därför absolut inte missas på din halloweenfest.
 • Spindelnät och skelett: På en halloweenfest ska du absolut inte glömma att skapa en läskig kant, det gör du enkelt genom att hänga spindelnät vid entrén, hänga upp spindlar i taket och till exempel skelett i en garderob eller bakom gardinen att gömma.
 • Halloweengravstenar: För att göra saker lite mer spöklika är det en idé att placera en Halloweengravsten på din trädgård. En halloweengravsten med ett skelett upplyst av till exempel en stroboskop kommer säkert att skrämma folk.

4. Högtalare

Finns de tre nödvändigheterna från ovan så blir det redan en fantastisk halloweenfest, men högtalare ska förstås inte heller saknas. Vi kan försäkra dig om att en fest utan högtalare inte är en fest. I PromixSwedens-sortimentet hittar du högtalare i alla former och storlekar, från en festhögtalare till ett komplett ljudsystem! Vi lyfter gärna fram några högtalare som säkert passar för din Halloweenfest.

 • Komplett ljudanläggning: En komplett ljudanläggning är särskilt lämplig om du ofta håller fester på festplatsen, lokalen eller restaurangen. Med ett komplett set kan du vara säker på att festdeltagarna får en riktig partyupplevelse. Ett komplett ljudsystem rekommenderas därför starkt om din halloweenfest äger rum i större vardagsrum, festlokaler eller restauranger.
 • Festhögtalare: Festhögtalare är ofta plug-and-play och det är en stor fördel med dessa högtalare eftersom du enkelt kan flytta dem. Eftersom du enkelt styr högtalaren med din telefon eller surfplatta är det också superenkelt att bygga en stor fest med din egen musik. För att göra det ännu vackrare har du med festhögtalare till och med ytterligare alternativ som ljuseffekter och en mikrofon.

5. Karaoke - En karaokemaskin höjer granterat partystämningen framåt kvällen.

En riktig partyhöjare är karaoke, populärt och roligt för både vuxna och barn. Vi har ett brett sortiment av allt från små smidiga karaoke med inbyggd discolampa till större ljudsystem med inkång för karaokemikrofon. Här hittar du olika varaianter av karaokemaskiner

Extra tips för att fullborda din halloweenfest

Nu när du vet exakt vilka tillbehör du behöver för att göra din halloweenfest till en succé har vi ett sista tips för att göra det ännu mer framgångsrikt. Vi på PromixSweden har satt ihop en topp 10 lista för Halloween.

Topp 10 Halloween-musik

 1. Thriller - Michael Jackson
 2. Creep - Radiohead
 3. Halloween - Da Boy Tommy
 4. Ghostbusters - Ray Parker Jr.
 5. Det här är Halloween - Marilyn Manson
 6. Zombie - Tranbären
 7. Draculas bröllop - Outkast, Kelis
 8. Någon tittar på mig - Rockwell
 9. Begrav en vän - Billie Ellish
 10. Hells Bells - AC/DC

Organisera en Halloweenfest?

Efter att ha läst den här bloggen kommer du att veta exakt hur man organiserar en halloweenfest! Det viktigaste är att förbereda din halloweenfest väl så att du kan ordna den perfekta festen. Har du några frågor om rätt rökmaskin, belysning eller högtalare till din halloweenfest? Fråga gärna våra produktspecialister! Maila oss gärna! Vår kundtjänst finns tillgänglig varje arbetsdag.

Se produkt tips nedan eller gå till vår Halloweenfest kategori

Tips på rökmaskiner

Tips på UV-ljus och Blacklight

Tips på högtalare

Tips på strobe och blixtljus

Tips på karaoke