Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅

StudiomikrofonerPlanerar du att spela in dina egna låtar? Eller kanske du startar en podcast?
 Då är en studiomikrofon precis vad du behöver. En studiomikrofon är perfekt för att överföra ljud så detaljerat som möjligt och passar för inspelning av sång, intervjuer och podcasts.

Vad är en podcast?

Du har nog hört ordet podcast regelbundet. Men vad betyder detta egentligen? En podcast är en ljudsändning som du kan följa live, men också lyssna på den via ett webbflöde. Poddsändningar används främst för informationsändamål och kan täcka alla typer av olika ämnen som sport, marknadsföring, psykologi och livsstil.

Vilken podcastmikrofon behöver jag?

Planerar du att spela in en podcast? Då är det viktigt att du ser till att du beställer rätt utrustning. En bra podcastmikrofon säkerställer att ljudet tas emot i hög kvalitet, vilket är mycket trevligare för dina lyssnare.

I vårt sortiment hittar du alla typer av olika podcastmikrofoner. Eftersom erbjudandet ibland är överväldigande hjälper vi dig gärna att göra rätt val. Inom podcastmikrofonerna kan du faktiskt välja mellan två olika typer av mikrofoner, nämligen kondensatormikrofonen och den dynamiska mikrofonen.

Podcastmikrofon med USB-anslutning

USB-mikrofonen kan anslutas snabbare till din dator. Allt du behöver göra är att ansluta podcastmikrofonen till USB-anslutningen på din PC eller laptop så kan du börja! Detta påverkar inte ljudkvaliteten, vilket gör USB-mikrofonen mycket populär. USB-mikrofonen används också i stor utsträckning av spelare. Du kan enkelt ansluta mikrofonen till en spel-PC, Playstation (med stora bokstäver) eller Xbox.

Bra att veta:

Du kan enkelt ansluta USB-mikrofonen till din bärbara dator så att du inte behöver en ljudmixer för att börja spela in en podcast.

Hur ansluter du en studiomikrofon?

Du kan enkelt ansluta våra studiomikrofoner till din bärbara dator eller dator via USB- eller jackanslutning. I mycket sällsynta fall är det nödvändigt att köpa en extra mixer som förser mikrofonen med nödvändig spänning (fantomeffekt). Om du vill ansluta studiomikrofonen till en blandningskonsol är det nödvändigt att den är utrustad med fantommatning.