• ✓ Förlängd ångerrätt till 15 jan.
  • ✓ Tryggt via..
  • ✓ Låga frakter
  • ✓ 50 år i branschen

Plasmabollar

En plasmabollen är en av många fina prylar i vårt sortiment. Bollen blixtar reagerar på ljud och vibrationer och skapar de vackraste effekterna. En plasmaboll är inte bara rolig för barn, utan du kan också använda den som en vacker dekorativ lampa i ditt vardagsrum eller sovrum. Kort sagt, det är ett riktigt blickfång!

Vad är en plasmaboll?

En plasmaboll är en genomskinlig glaskula med blixtar som rör sig från mitten till glaset. Föregångaren till plasmabollen är plasmalampan och uppfanns av Nikola Tesla när han experimenterade med högfrekventa elektriska strömmar i ett glasvakuumrör. Den moderna varianten, som vi känner den idag, utvecklades av James Falk och MIT-studenten Bill Parker.

Plasmabollen har fått olika namn genom åren. På grund av den första uppfinnarens efternamn kallas den också för en tesla-glödlampa. Dessutom ses även termer som blixt eller magisk lampa regelbundet över.

Drift av en plasmaboll

Det är enkelt att få plasmabollen att fungera. Du sätter stickkontakten i uttaget och blixtstrålarna rör sig fritt genom bollen. Avancerad effekt - En plasmaboll är fylld med lågtrycksgaser som argon, kväve och neon. En kula som fungerar som en elektrod är placerad i mitten av sfären. Genom att slå på bollen kommer elektroden under spänning och denna spänning blir synlig genom ett fysiskt fenomen (av vilket gaserna i sfären är en viktig del) som de blixtar eller blixtar som man ser i kulan.

Plasma Sphere Touch Sensitivity

Blixtarna rör sig fritt genom plasmasfären, men det ändras när du placerar en hand eller ett finger på plasmakulan. Vid beröringsögonblicket fokuserar blixten endast på den punkten. Så när du flyttar fingret åt vänster kommer du också att se blixten som rör sig åt vänster. Detta gör att du kan påverka spektaklet och det är det som gör det så roligt!

Blixtlampan blir ljudaktiverad

Blixtarna i sfären påverkas inte bara av beröring. Det finns blixtkulor som automatiskt svarar på musik, men det finns även varianter som sätter dig i ljudaktiverat läge med ett klick. När plasmakulan är i det här läget behöver du bara sätta på musik och blixtarna rör sig till musikens rytm.

Var använder du en plasmaboll och tesla-lampa?

Egentligen kan en tesla-lampa användas var som helst. Det finns inte ett ställe där det kommer till sin rätt, men visst finns det ställen där vi regelbundet stöter på dem. För att ge dig en bra överblick har vi listat de vanligaste platserna för dig nedan.

  • Barnrum : En plasmakula ses ofta som en rolig pryl för barn. Det är därför du helst kan placera en sådan boll i barnkammaren. Plug-and-play-systemet gör det också enkelt att slå på och av.
  • Vardagsrum : Inte bara barnrummet är en bra plats för din plasmaboll, utan den kommer också till sin rätt i vardagsrummet. Det ser helt enkelt supercoolt ut och blir därför ofta ett samtalsämne!
  • Mancave eller teknikrum: Musik spelas nästan alltid i din mancave eller shack och när du placerar en sådan kula i rummet får du de vackraste effekterna genom det ljudstyrda läget. 

Förutom att den kan användas nästan överallt är det bra att veta att blixtarna blir ännu mer synliga när rummet är mörkt. Men oroa dig inte: ljusblixtarna reflekteras även i dagsljus.

Köpa plasmalampa?

Du kan köpa din plasmaboll på promixsweden.se. Har du fortfarande tvivel om att köpa en plasmakula eller har du några frågor? Våra produktspecialister hjälper dig gärna! Om du beställer idag, så du säkrar ditt exemplar av plasmalampa - Populär produkt.

Vanliga övriga frågor om plasmaboll eller plasmakula

 🔛 Kan du lämna en plasmaboll på hela tiden?

Även om det inte gör mycket skada att lämna en plasmasfär på, är det inte klokt att lämna plasmalampan utan uppsikt. Du ska till exempel se det som en tv som du inte lämnar på kontinuerligt när du inte är där.

 💥 Kan man få en elektrisk stöt från en plasmasfär?

Nej, du får ingen elektrisk stöt om du rör vid plasmakulan. Även om en plasmabollen fungerar med blixtar ger den inga elektriska stötar om man rör vid kulan.

 🔮 Är en plasmasfär farlig?

En plasmaboll är inte farlig. En plasmakula kan inte överhettas och gaserna i bollen är inte skadliga för hälsan för dig eller dina barn. Säkerheten för en plasmaglödlampa är jämförbar med säkerheten för en glödlampa.

 🕗 Vad är livslängden för en plasmlampa / plasmakula?

Som med de flesta elektroniska produkter beror plasmaglödlampans livslängd på hur ofta och hur länge den används. Ju fler gånger du har plasmaglödlampan på, desto kortare blir glödlampans livslängd.

3 produkter

MAX PLB20 plasmaboll 20cm - Magisk effekt med blixtar
Julprispress

MAX PLB20 plasmaboll 20cm - Magisk effekt med blixtar

Häftig plasmakula - Plasmaboll 20cm

729 kr
862 kr
MAX PLB10 plasmaboll 12,5cm - Magisk effekt med blixtar
Julprispress

MAX PLB10 plasmaboll 12,5cm - Magisk effekt med blixtar

Häftigt Plasmaboll Magisk effekt med blixtar

404 kr
471 kr

Du har sett 3 av 3 produkter