• ✓ 30 dagar ångerrätt
 • ✓ Prisgaranti
 • ✓ Låga frakter
 • ✓ 50 år i branschen

Uplight - dekorljus

Uplights ger vacker stämningsbelysning på ditt event, hus eller trädgårdsfest, men är också idealiska på restauranger eller på evenemang för att lysa upp föremål och väggar. 

Med uplights kan du förvandla ditt bröllop eller födelsedag till en festlig atmosfär på ett ögonblick. Letar du efter uplights? Ta en snabb titt på vårt sortiment för uplights i alla former och storlekar!

Vanliga frågor om Uplights och dekorljus

 🎨 Vilka färger producerar uplights?

Uplights producerar inte en färg som standard, men fungerar nästan alltid med RGB-färger (röd-grön-blå). Det finns uplights som även producerar vitt, amber och blacklight så att ännu fler färgkombinationer kan göras. Dessa färger kallas ofta för RGBW, RGBWA och RGBWA-UV.

❓ Var ska uplights placeras?

Uplights kan användas i alla möjliga situationer, men används regelbundet för att placera i fackverk, längs träd eller framför en vägg. Med uplights kan du till exempel lysa upp ett mörkt hörn snyggt och skapa en färgstark effekt. Ett annat alternativ är att placera uplights under fackverk, så att till exempel din mässmonter är snyggt upplyst.

 🔢 Hur många uplights behöver jag?

Antalet uplights beror helt på rummets storlek. Ändå har vi några exempel. Om du till exempel bara vill lysa upp ett hörn eller ett träd brukar det räcka med en uplight. Vill du lysa upp en vägg i en stor festsal? Då är det bra att placera en uplight var sjätte meter.

🍕 Hur är strålvinkeln på uplights?

Strålvinkeln på uplights varierar beroende på modell och beror på olika faktorer. Till exempel bestäms strålvinkeln av watttalet och placeringen av lysdioderna på uplights. En modell har fyra 10-watts lysdioder, medan andra uplights har nio 12-watts lysdioder. Strålvinkeln är naturligtvis också annorlunda.

 🔋 Hur länge håller batteriet?

Batteritiden på uplights är givetvis beroende av modellen, men generellt sett kan du använda uplights i cirka 10 timmar utan att behöva ladda den. Den slutliga drifttiden beror starkt på den inställda intensiteten. Ju högre intensitet desto mer krävs av batteriet. Dessutom spelar användningen av färger utanför primärfärgerna också en viktig roll. Om du till exempel vill skapa en lila färg måste du kombinera de röda lysdioderna med de blå lysdioderna så att den förbrukar mer energi.

 🌧 Är uplights vattentäta?

De flesta uplights är inte vattentäta, vilket innebär att de inte tål regn. Därför är det väldigt viktigt att du placerar dem på ett torrt ställe, till exempel under tak eller genom att beställa ett genomskinligt regnskydd. Det finns dock versioner som har IP-klassning för fukt/vatten.

Vad är uplights?

Uplights är LED-lampor som nästan alltid pekar uppåt, så att väggar, väggar eller föremål som träd eller buskar är snyggt upplysta. Genom att använda uplights kan du enkelt och snabbt förvandla ett rum till en mysig festplats eller framhäva vissa delar i ett rum. Eftersom uplights nästan alltid fungerar med ett inbyggt batteri kan du placera dem var som helst. Oavsett om du vill placera dem vid en entre ingång eller på baksidan av din trädgård eller i ditt hus, är allt möjligt med uplights.

Hur uplights fungerar

Höljet till uplights innehåller nästan alltid fyra eller sex lysdioder, som kan visa olika färger. Med uplights kan du välja med fjärrkontrollen eller på själva enheten om lysdioderna ska visa en specifik färg eller om en gradient av färger ska ske. På grund av den enkla hanteringen behöver du absolut inte vara ljustekniker för att skapa en vacker atmosfärisk effekt.

Vilka färger producerar en uplighter?

Uplighters producerar inte en färg som standard, men kan ofta producera många olika färger på grund av de olika lysdioderna. Färgerna en uplighter producerar beror på modellen. Eftersom varje typ har olika alternativ förklarar vi gärna för dig vilka färgkombinationer som är möjliga med uplights.

 • RGB: RGB-färgkombinationen är en kombination av de tre primära färgerna, röd-grön-blå (RGB). En uplighter kan också blanda dessa tre färger tillsammans, vilket ger dig ännu fler färgkombinationer.
 • RGBW: När uplights har RGBW producerar de också vitt ljus. En RGBW uplighter ger en mer behaglig vit färg än en vanlig RGB uplight kan producera. Tillägget av vitt gör det också möjligt att skapa pastellfärger.
 • RGBWA: Med RGBWA kan en uplighter producera den orange-gula färgen, även kallad Amber / bärnsten, förutom vitt och primärfärgerna. Med RGBWA är ännu fler färgkombinationer möjliga.
 • RGBWA-UV: Den sista färgkombinationen är RGBWA-UV. Förutom de bästa färgkombinationerna har denna kombination förmågan att producera effekten av blacklight UV. Detta gör att du kan lysa upp vita föremål och UV-känsliga material väldigt snyggt, som till exempel på Halloween eller en neonfest. Detta (UV) ger även en till dimition av djupet i de övriga färgblandingarna.

Vilken färgkombination dina uplights producerar beror på modellen. Kolla därför i förväg vilka färgkombinationer som är nödvändiga för dig!

Upplysande fördelar

Uplighting är extremt populärt och det finns säkert flera anledningar till detta. För att ge dig en god uppfattning om fördelarna med uplighting har vi listat de viktigaste åt dig.

 • Inbyggt batteri: En av fördelarna är det inbyggda batteriet som standard. Så du kan placera dem var som helst utan att behöva dra alla typer av kablar för att få dem att fungera. Med ett fullt batteri kommer uppljus säkert att fungera i några timmar.
 • Fjärrkontroll: Förutom det inbyggda batteriet är det också superhändigt att de nästan alltid kommer med en fjärrkontroll. Med en fjärrkontroll håller du uplights helt trådlösa och du kan verkligen styra allt, från färgerna till hastigheten på färggradienten.
 • Finns i set: En annan viktig fördel är att uplights finns i set. Uplighting ger en superfin effekt, men används ofta på olika ställen i din trädgård, hus eller på ett event, så det är praktiskt att de finns i set. Dessutom säkerställer användningen av flera uplights en ännu vackrare effekt.
 • Master/slav-funktion: Många av våra modeller har även en master/slav-funktion, så du behöver bara styra en uplight och de andra uplightsna följer med automatiskt. Detta ger dig samma effekt på alla lampor utan någon skillnad i hastighet, till exempel så alla färger tonar eller växlar samtidigt i sync.

Styr uplights via DMX

När du väljer att styra uplights via DMX är det användbart att du har mer kunskap om belysningsutrustning. I det här fallet kan du också enkelt ansluta och styra uplights på din DMX-kontroller så att du kan skapa din egen ljusshow. Det här är jätteroligt om man till exempel ska stå för ljuset och ljudet som mobil DJ på ett bröllop, men uplights ger även stor effekt vid större evenemang. Vissa modeller är till och med utrustade med trådlös DMX, vilket gör en DMX-styrd installation lätt att realisera. Detta säkerställer att du kan skapa mycket fina effekter utan att behöva koppla in alla typer av kablar. Detta är perfekt vid större profesionella event och arrangemang.

När använder du uplight-belysning?

Uplight-belysning förhöjer framför allt stämningen på fester och event. Dessa lampor är därför inte så mycket kända som effektbelysning, utan mer som dekorljus och stämningsbelysning. Genom att till exempel placera uplight-belysning längs en vägg säkerställer du att väggen får ett stämningsfullt ljussken. Det gör dem extremt populära på restauranger, hotell, men även på festivaler eller andra stora evenemang.

Utomhus uplights

Förutom att du kan använda dekor och stämningsbelysningen inomhus för att öka stämningen, bidrar lamporna även till en oförglömlig kväll utomhus. Har du till exempel fest i trädgården eller event i tält med mer? Sedan kan du lysa upp olika delar av trädgården eller tältet genom att tända lamporna. Det är bra att veta att de flesta uplights inte är vattentäta, så de tål inte regn. Det är därför viktigt att inget vatten når lamporna. Du kan förhindra detta genom att endast använda lamporna när det är torrt, placera dem på ett skyddat ställe eller genom att beställa ett genomskinligt regnskydd.

Vill du köpa uplights?

Efter att ha läst den här texten kommer du att veta allt du behöver veta för att köpa uplights. Har du fortfarande frågor? Då kan du alltid kontakta vår kundtjänst. De finns tillgängliga dagligen för att svara på alla dina frågor. När du köper uplights idag ser vi till att de kommer blixtsnabbt till dig.

20 produkter

EUROLITE LED SLS-7 HCL Floor white

EUROLITE LED SLS-7 HCL Floor white

Vit armatur LED spotlight RGBWA+UV

1 536 kr
BBP90 Batteri PAR 4X 4W uplight, dekor, design
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

BBP90 Batteri PAR 4X 4W uplight, dekor, design

BBP90 Batteri PAR 4X 4W uplight, dekor, design

1 323 kr
1 529 kr
SKY-150.590_1A
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Beamz BBP94W Uplight Par 4x12W 6in1 WDMX

BBP94W SKY-150.590 Uplight med batteridrift och trådlös DMX

2 524 kr
2 924 kr
BeamZ StarColor540 LED floodlight wash - IP65 - 21°
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

BeamZ StarColor540 LED floodlight wash - IP65 - 21°

Wallpainter, floodlight starColor540

14 835 kr
17 921 kr
LCB99 BeamZ DMX LED bar 9 x RGBW + UV
Prispress

LCB99 BeamZ DMX LED bar 9 x RGBW + UV

LED bar 9 x rgbw

1 094 kr
1 254 kr
Starcolor128 LED flood light Wall paint 16X 8W IP65 RGBW
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Starcolor128 LED flood light Wall paint 16X 8W IP65 RGBW

Arkitektur belysning och eventljus Starcolor128 LED flood light, wall paint16X 8W IP65 RGBW

2 913 kr
3 495 kr
Starcolor 72 LED Flood Light WallWash 9X 8W IP65 RGBW
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Starcolor 72 LED Flood Light WallWash 9X 8W IP65 RGBW

Arkitektur belysning och eventljus. Starcolor 72 LED Flood Light WallWash 9X 8W IP65 RGBW

2 342 kr
2 924 kr
SkyNight Projektor med röda och gröna stjärnor, vatteneffekt
Prispress

SkyNight Projektor med röda och gröna stjärnor, vatteneffekt

Rymdlampa - Natthimmel projektor Galaxy / SkyNight med Bluetooth-högtalare

615 kr
730 kr
BeamZ BBP44 Uplight IP65 Mini 4x4W 4in1
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

BeamZ BBP44 Uplight IP65 Mini 4x4W 4in1

BeamZ BBP44 Uplight IP65 Mini 4x4W 4in1

1 541 kr
1 781 kr
SKY-150.577_1
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

BeamZ BBP96SC Uplight Par 6x12W 6in1 WDMX

Uplight /dekorljus batteri BBP96SC 150.577

3 325 kr
3 838 kr
SKY-150.578_1
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

BeamZ BBP96SW Uplight Par 6x12W 6in1 WDMX

BBP96SW Uplight Par 6x12W BeamZ

3 096 kr
3 610 kr
Beamz  BBP96SB Designljus Trossl/väggljusPar 6x12W 6in1 WDMX
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Beamz BBP96SB Designljus Trossl/väggljusPar 6x12W 6in1 WDMX

Batteridrivet uplight med trådlös DMX

3 096 kr
3 610 kr
Beamz BBP93 Dekorljus vägg eller tross Par 3x10W 4in1 LiBatt
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Beamz BBP93 Dekorljus vägg eller tross Par 3x10W 4in1 LiBatt

Batteridrivet Uplight BBP93 3 x 10W

1 666 kr
1 952 kr
Beamz AC100 Uplight Regnskydd
Prispress

Beamz AC100 Uplight Regnskydd

BeamZ Regnskydd för uplight AC100

108 kr
114 kr
BeamZ TP46 Tross eller dekorbelysning, Par 4 x 4W 4in1 RGB-UV
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

BeamZ TP46 Tross eller dekorbelysning, Par 4 x 4W 4in1 RGB-UV

BeamZ Uplight Deco/Trossljus TP46

1 313 kr
1 518 kr

Du har sett 20 av 20 produkter