• ✓ 30 dagar ångerrätt
 • ✓ Tryggt via..
 • ✓ Låga frakter
 • ✓ 50 år i branschen

Uplight - dekorljus

Uplights ger vacker stämningsbelysning på ditt event, hus eller trädgårdsfest, men är också idealiska på restauranger eller på evenemang för att lysa upp föremål och väggar. 

Med uplights kan du förvandla ditt bröllop eller födelsedag till en festlig atmosfär på ett ögonblick. Letar du efter uplights? Ta en snabb titt på vårt sortiment för uplights i alla former och storlekar!

Vanliga frågor om Uplights och dekorljus

 🎨 Vilka färger producerar uplights?

Uplights producerar inte en färg som standard, men fungerar nästan alltid med RGB-färger (röd-grön-blå). Det finns uplights som även producerar vitt, amber och blacklight så att ännu fler färgkombinationer kan göras. Dessa färger kallas ofta för RGBW, RGBWA och RGBWA-UV.

❓ Var ska uplights placeras?

Uplights kan användas i alla möjliga situationer, men används regelbundet för att placera i fackverk, längs träd eller framför en vägg. Med uplights kan du till exempel lysa upp ett mörkt hörn snyggt och skapa en färgstark effekt. Ett annat alternativ är att placera uplights under fackverk, så att till exempel din mässmonter är snyggt upplyst.

 🔢 Hur många uplights behöver jag?

Antalet uplights beror helt på rummets storlek. Ändå har vi några exempel. Om du till exempel bara vill lysa upp ett hörn eller ett träd brukar det räcka med en uplight. Vill du lysa upp en vägg i en stor festsal? Då är det bra att placera en uplight var sjätte meter.

🍕 Hur är strålvinkeln på uplights?

Strålvinkeln på uplights varierar beroende på modell och beror på olika faktorer. Till exempel bestäms strålvinkeln av watttalet och placeringen av lysdioderna på uplights. En modell har fyra 10-watts lysdioder, medan andra uplights har nio 12-watts lysdioder. Strålvinkeln är naturligtvis också annorlunda.

 🔋 Hur länge håller batteriet?

Batteritiden på uplights är givetvis beroende av modellen, men generellt sett kan du använda uplights i cirka 10 timmar utan att behöva ladda den. Den slutliga drifttiden beror starkt på den inställda intensiteten. Ju högre intensitet desto mer krävs av batteriet. Dessutom spelar användningen av färger utanför primärfärgerna också en viktig roll. Om du till exempel vill skapa en lila färg måste du kombinera de röda lysdioderna med de blå lysdioderna så att den förbrukar mer energi.

 🌧 Är uplights vattentäta?

De flesta uplights är inte vattentäta, vilket innebär att de inte tål regn. Därför är det väldigt viktigt att du placerar dem på ett torrt ställe, till exempel under tak eller genom att beställa ett genomskinligt regnskydd. Det finns dock versioner som har IP-klassning för fukt/vatten.

Vad är uplights?

Uplights är LED-lampor som nästan alltid pekar uppåt, så att väggar, väggar eller föremål som träd eller buskar är snyggt upplysta. Genom att använda uplights kan du enkelt och snabbt förvandla ett rum till en mysig festplats eller framhäva vissa delar i ett rum. Eftersom uplights nästan alltid fungerar med ett inbyggt batteri kan du placera dem var som helst. Oavsett om du vill placera dem vid en entre ingång eller på baksidan av din trädgård eller i ditt hus, är allt möjligt med uplights.

Hur uplights fungerar

Höljet till uplights innehåller nästan alltid fyra eller sex lysdioder, som kan visa olika färger. Med uplights kan du välja med fjärrkontrollen eller på själva enheten om lysdioderna ska visa en specifik färg eller om en gradient av färger ska ske. På grund av den enkla hanteringen behöver du absolut inte vara ljustekniker för att skapa en vacker atmosfärisk effekt.

Vilka färger producerar en uplighter?

Uplighters producerar inte en färg som standard, men kan ofta producera många olika färger på grund av de olika lysdioderna. Färgerna en uplighter producerar beror på modellen. Eftersom varje typ har olika alternativ förklarar vi gärna för dig vilka färgkombinationer som är möjliga med uplights.

 • RGB: RGB-färgkombinationen är en kombination av de tre primära färgerna, röd-grön-blå (RGB). En uplighter kan också blanda dessa tre färger tillsammans, vilket ger dig ännu fler färgkombinationer.
 • RGBW: När uplights har RGBW producerar de också vitt ljus. En RGBW uplighter ger en mer behaglig vit färg än en vanlig RGB uplight kan producera. Tillägget av vitt gör det också möjligt att skapa pastellfärger.
 • RGBWA: Med RGBWA kan en uplighter producera den orange-gula färgen, även kallad Amber / bärnsten, förutom vitt och primärfärgerna. Med RGBWA är ännu fler färgkombinationer möjliga.
 • RGBWA-UV: Den sista färgkombinationen är RGBWA-UV. Förutom de bästa färgkombinationerna har denna kombination förmågan att producera effekten av blacklight UV. Detta gör att du kan lysa upp vita föremål och UV-känsliga material väldigt snyggt, som till exempel på Halloween eller en neonfest. Detta (UV) ger även en till dimition av djupet i de övriga färgblandingarna.

Vilken färgkombination dina uplights producerar beror på modellen. Kolla därför i förväg vilka färgkombinationer som är nödvändiga för dig!

Upplysande fördelar

Uplighting är extremt populärt och det finns säkert flera anledningar till detta. För att ge dig en god uppfattning om fördelarna med uplighting har vi listat de viktigaste åt dig.

 • Inbyggt batteri: En av fördelarna är det inbyggda batteriet som standard. Så du kan placera dem var som helst utan att behöva dra alla typer av kablar för att få dem att fungera. Med ett fullt batteri kommer uppljus säkert att fungera i några timmar.
 • Fjärrkontroll: Förutom det inbyggda batteriet är det också superhändigt att de nästan alltid kommer med en fjärrkontroll. Med en fjärrkontroll håller du uplights helt trådlösa och du kan verkligen styra allt, från färgerna till hastigheten på färggradienten.
 • Finns i set: En annan viktig fördel är att uplights finns i set. Uplighting ger en superfin effekt, men används ofta på olika ställen i din trädgård, hus eller på ett event, så det är praktiskt att de finns i set. Dessutom säkerställer användningen av flera uplights en ännu vackrare effekt.
 • Master/slav-funktion: Många av våra modeller har även en master/slav-funktion, så du behöver bara styra en uplight och de andra uplightsna följer med automatiskt. Detta ger dig samma effekt på alla lampor utan någon skillnad i hastighet, till exempel så alla färger tonar eller växlar samtidigt i sync.

Styr uplights via DMX

När du väljer att styra uplights via DMX är det användbart att du har mer kunskap om belysningsutrustning. I det här fallet kan du också enkelt ansluta och styra uplights på din DMX-kontroller så att du kan skapa din egen ljusshow. Det här är jätteroligt om man till exempel ska stå för ljuset och ljudet som mobil DJ på ett bröllop, men uplights ger även stor effekt vid större evenemang. Vissa modeller är till och med utrustade med trådlös DMX, vilket gör en DMX-styrd installation lätt att realisera. Detta säkerställer att du kan skapa mycket fina effekter utan att behöva koppla in alla typer av kablar. Detta är perfekt vid större profesionella event och arrangemang.

När använder du uplight-belysning?

Uplight-belysning förhöjer framför allt stämningen på fester och event. Dessa lampor är därför inte så mycket kända som effektbelysning, utan mer som dekorljus och stämningsbelysning. Genom att till exempel placera uplight-belysning längs en vägg säkerställer du att väggen får ett stämningsfullt ljussken. Det gör dem extremt populära på restauranger, hotell, men även på festivaler eller andra stora evenemang.

Utomhus uplights

Förutom att du kan använda dekor och stämningsbelysningen inomhus för att öka stämningen, bidrar lamporna även till en oförglömlig kväll utomhus. Har du till exempel fest i trädgården eller event i tält med mer? Sedan kan du lysa upp olika delar av trädgården eller tältet genom att tända lamporna. Det är bra att veta att de flesta uplights inte är vattentäta, så de tål inte regn. Det är därför viktigt att inget vatten når lamporna. Du kan förhindra detta genom att endast använda lamporna när det är torrt, placera dem på ett skyddat ställe eller genom att beställa ett genomskinligt regnskydd.

Vill du köpa uplights?

Efter att ha läst den här texten kommer du att veta allt du behöver veta för att köpa uplights. Har du fortfarande frågor? Då kan du alltid kontakta vår kundtjänst. De finns tillgängliga dagligen för att svara på alla dina frågor. När du köper uplights idag ser vi till att de kommer blixtsnabbt till dig.

33 produkter

SkyNight Projektor med röda och gröna stjärnor, vatteneffekt
Prispress

SkyNight Projektor med röda och gröna stjärnor, vatteneffekt

Rymdlampa - Natthimmel projektor Galaxy / SkyNight med Bluetooth-högtalare

645 kr
760 kr
BeamZ TP46 Tross eller dekorbelysning, Par 4 x 4W 4in1 RGB-UV
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

BeamZ TP46 Tross eller dekorbelysning, Par 4 x 4W 4in1 RGB-UV

BeamZ Uplight Deco/Trossljus TP46

1 380 kr
1 597 kr
BeamZ StarColor72B batteri uplight - IP65 vattentät - RGBWA LEDs
Prispress

BeamZ StarColor72B batteri uplight - IP65 vattentät - RGBWA LEDs

STARCOLOR72B LED UTOMHUSLJUS MED BATTERIPAKET

5 576 kr
6 179 kr
BeamZ Professional - StarColor205 - LED Flood Light RGBA - 24 x 10 Watt - IP65
Prispress

BeamZ Professional - StarColor205 - LED Flood Light RGBA - 24 x 10 Watt - IP65

STARCOLOR205 LED FLOOD LIGHT 24X10W UTOMHUS RGBA

4 425 kr
5 039 kr
Starcolor 72 LED Flood Light WallWash 9X 8W IP65 RGBW
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Starcolor 72 LED Flood Light WallWash 9X 8W IP65 RGBW

Arkitektur belysning och eventljus. Starcolor 72 LED Flood Light WallWash 9X 8W IP65 RGBW

2 465 kr
3 079 kr
Starcolor128 LED flood light Wall paint 16X 8W IP65 RGBW
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Starcolor128 LED flood light Wall paint 16X 8W IP65 RGBW

Utomhus ljus - Arkitektur belysning och eventljus Starcolor128 LED flood light, wall paint16X 8W IP65 RGBW

3 067 kr
3 681 kr
BeamZPro BBP54 Uplight IP65 4x12W 6in1 Libat
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

BeamZPro BBP54 Uplight IP65 4x12W 6in1 Libat

Uplighter IP65 med batteri 4x 12W lysdioder - Vattentät (IP65)

3 549 kr
4 163 kr
BeamZ BBP54B batteri för BeamZ BBP54 Uplight
Prispress

BeamZ BBP54B batteri för BeamZ BBP54 Uplight

Batteri till BBP54 BeamZ

1 380 kr
1 512 kr
SKY-150.594_1A
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

BeamZPro BBP66 Uplight Par 6x 6W 4in1 DMX/IR

Tross/Vägg-belysning LED BBP66 Uplight SKY-150.594 Batteri

3 019 kr
3 501 kr
SKY-150.592_1
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Beamz BBP96 Uplight Par 6x 12W 6in1 WDMX

BeamZ BBP96 SKY-150.592Färgsättning trådlös och uppladdingsbar

3 875 kr
4 525 kr
Beamz  BBP96SB Designljus Trossl/väggljusPar 6x12W 6in1 WDMX
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Beamz BBP96SB Designljus Trossl/väggljusPar 6x12W 6in1 WDMX

Batteridrivet uplight med trådlös DMX

3 260 kr
3 802 kr
SKY-150.590_1A
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Beamz BBP94W Uplight Par 4x12W 6in1 WDMX

BBP94W SKY-150.590 Uplight med batteridrift och trådlös DMX

2 658 kr
3 079 kr
SKY-150.589_1
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Beamz BBP94 Uplight Par 4x 10W 6in1

BBP 94 BeamZ Färgsättning trådlös och uppladdingsbar SKY-150.589

2 320 kr
2 717 kr
BBP90 Batteri PAR 4X 4W uplight, dekor, design
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

BBP90 Batteri PAR 4X 4W uplight, dekor, design

BBP90 Batteri PAR 4X 4W uplight, dekor, design

1 391 kr
1 633 kr
SKY-150.587_1A1
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

BeamZPro BBP60 9x12W 6in1 uplight, dekorljus, Set 6st

Uplight 6st i case med batteri laddbara BBP60 9x12W SKY-150.587

36 889 kr
45 324 kr
BeamZ BBP44 Uplight IP65 Mini 4x4W 4in1
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

BeamZ BBP44 Uplight IP65 Mini 4x4W 4in1

Uplight dekorljus med vattenskydd IP65 Mini 4x4W 4in1

1 621 kr
1 874 kr
Beamz BBP93 Dekorljus vägg eller tross Par 3x10W 4in1 LiBatt
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Beamz BBP93 Dekorljus vägg eller tross Par 3x10W 4in1 LiBatt

Batteridrivet Uplight BBP93 3 x 10W

1 753 kr
2 055 kr
BBP90W BATTERI UPLIGHT PAR 4X 4W VIT
Prispress

BBP90W BATTERI UPLIGHT PAR 4X 4W VIT

beamZ 4x 4W Uplight

1 423 kr
1 665 kr
BeamZ set med 6x BBP62 uplights för inomhus och utomhus i flightcase med laddningsfunktion
Prispress

BeamZ set med 6x BBP62 uplights för inomhus och utomhus i flightcase med laddningsfunktion

BBP62 Uplighter Set, 6st Uplights (in/outdoor) i Flightcase med laddare

36 189 kr
42 214 kr
SKY-150.578_1
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

BeamZ BBP96SW Uplight Par 6x12W 6in1 WDMX

BBP96SW Uplight Par 6x12W BeamZ

3 260 kr
3 802 kr
BeamZ BBP96SC Uplight Par 6x12W 6in1 WDMX
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

BeamZ BBP96SC Uplight Par 6x12W 6in1 WDMX

Uplight /dekorljus batteri BBP96SC 150.577

3 501 kr
4 043 kr
Beamz  FCC9 FlightCase för 8x BBP9 ser.
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

Beamz FCC9 FlightCase för 8x BBP9 ser.

Case för uplight FCC9 med inbyggd laddning 150.480

4 564 kr
5 178 kr
BeamZ StarColor540 LED floodlight wash - IP65 - 21°
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

BeamZ StarColor540 LED floodlight wash - IP65 - 21°

Wallpainter, floodlight starColor540

15 628 kr
18 881 kr
BeamZ StarColor540Z LED-washstrålkastare med zoom - 7° - 58° - IP65
Prispress
Frifrakt 2023-jan urval 1300kr upp

BeamZ StarColor540Z LED-washstrålkastare med zoom - 7° - 58° - IP65

Wallpainter, fasadbelysning wallwash 7-58gr

18 279 kr
22 496 kr
Beamz  AC460 Soft Case 4uplights BBP96
Prispress

Beamz AC460 Soft Case 4uplights BBP96

Soft vase väska för BBP AC-460

909 kr
1 030 kr
Beamz AC-440 Soft Case 6uplights BBP94
Prispress

Beamz AC-440 Soft Case 6uplights BBP94

Softcase för BBP94/96

850 kr
970 kr
Beamz AC100 Uplight Regnskydd
Prispress

Beamz AC100 Uplight Regnskydd

BeamZ Regnskydd för uplight AC100

126 kr
132 kr
LEDBar Paket 4x LCB244
Prispress

LEDBar Paket 4x LCB244

LED bar paket 4st

8 495 kr
9 906 kr
Paketpris
EUROLITE LED SLS-7 HCL Floor white

EUROLITE LED SLS-7 HCL Floor white

Vit armatur LED spotlight RGBWA+UV

1 648 kr

Du har sett 33 av 33 produkter