• ✓ 30 dagar ångerrätt
  • ✓ Tryggt via..
  • ✓ Låga frakter
  • ✓ 50 år i branschen

Spegelbollar / Discokulor

Discokulor är främst kända från diskotek och filmer från 70-, 80- och 90-talen där de berömda discokulorna glittrade högt i taket. Men de är fortfarande väldigt populära. Hos MaxiAxi har vi discokulor i olika former och storlekar, se snabbt vårt sortiment!

Vad är en spegelboll?

En spegelkula har sitt namn att tacka det faktum att hundratals eller till och med tusentals små speglar är limmade på bollen. Genom att lysa riktat ljus, till exempel en pinspot eller movinghead på speglarna, förstärks ljuseffekten över hela rummet. Discokulor behöver alltid en spotlight eller annan ljuskälla för att få önskad ljuseffekt. Du kan skapa en ännu vackrare effekt genom att lysa flera punkter, från olika vinklar, på spegelkulan så att ljuseffekterna reflekteras i hela rummet.

Montering av discokulor

Det första du alltid ska leta efter är var du hänger discokulor, för det finns alltid tillräckligt med discoljus på bollen för att skapa önskad ljuseffekt. Rådet är därför att alltid hänga discokulor mitt i rummet från taket. Dessutom har du direkt ett häftigt blickfång och du fördelar de vackra ljusstrålarna i hela rummet.

Discoboll med motor

För att skapa ett rörligt ljusmönster är det också möjligt att använda en speciell discokula med motor. Genom att använda en motor fortsätter sfären att rotera vilket gör att ljusmönstret ändras kontinuerligt. Den motoriserade discokulan är lätt att montera i taket och levereras i allmänhet med monteringsskruvar och en kedja, så att du kan vara säker på att du kan hänga upp den på ett säkert sätt.

Discoboll med ljus - Från spotlight till movingheads

Det finns olika alternativ för att skapa en extra färgstark ljuseffekt med en discoboll med ljus Tänk på spotar, movinghead eller vad sägs om en motor med inbyggda lysdioder. Vi har listat fyra bra alternativ för en discokula med ljus åt dig.

  • Motorer med inbyggda lysdioder: De färgglada lysdioderna sitter i motorfoten och ger en extra färgstark effekt, speciellt i mörker. Med en motor med inbyggda lysdioder kan du ta in discoatmosfären i ditt hem på nolltid!
  • riktat- eller punktspotlight: Genom att lysa en sådan spot på discokulor skapas dussintals ljusstrålar i hela rummet. När du placerar tre spots i rummet och lyser dem från olika vinklar ger det en ännu vackrare effekt.
  • Movinghead: Nästan alla rörliga huvuden är lämpliga som spotlights för att ge dina discokulor en fin effekt. Speciellt ett rörligt huvud med en smal ljusstråle ger en fantastisk ljuseffekt. Dessutom kan du även använda de rörliga huvudena utan spegelkula.
  • Motor med lysdioder och spinspot / riktiad spotlight: För att skapa en ännu vackrare effekt är det ett alternativ att hänga discokulor på motorn med lysdioder och att lysa två punktpunkter på sfären från sidan. Detta ger en underbar ljuseffekt.

Storleken på en spegelboll

Storleken på spegelkulan du behöver beror på situationen. Vill du bara ha en trevlig och mysig fest i ditt vardagsrum eller mancave? Då räcker det med en discokula 20 cm eller en discokula 30 cm. Är det ett stort utrymme? Då är det ofta det bästa alternativet att hänga en extra spegelkula.

Det är bra att komma ihåg att du också måste hänga din spegelboll i taket utan att folk kan gå in i den eller slå den med armarna medan de dansar. Kedjan ser ofta till att kedjan hänger cirka 10 centimeter lägre, medan man med discokulor med motor får ta itu med kedjan och själva motorn. På grund av kedja och motor kan discokulor lätt hänga cirka 15 centimeter från taket.

Discoboll barn

En discoboll för barn är oerhört populär bland föräldrar med små barn. Med en discoboll för barn går det till exempel att anordna ett barndisco. För att göra det så enkelt som möjligt för barnen rekommenderar vi att du väljer motoriserade discokulor med inbyggda lysdioder, vilket eliminerar behovet av en extern ljuskälla. Ett sådant set är ofta prisvärt och ger även en stor färgstark effekt på till exempel ett barndisco. Dessutom är en sådan discoboll för barn lätt att montera i taket och lätt att slå på och av.

Köp discoboll

Har du några frågor innan du köper en discokula eller är du osäker på om ditt utrymme är lämpligt? Vår kundtjänst finns tillgänglig varje dag för att ge dig de bästa råden inom området ljus och ljud. Du är alltid på rätt plats hos PromixSweden för att köpa en discokula!

11 produkter

BeamZ MBW18LED Batteri till spegelbollsmotor LED
Prispress

BeamZ MBW18LED Batteri till spegelbollsmotor LED

Spegelbollsmotor LED ljus SKY_151.614atteridrift MBW18LED

296 kr
332 kr
SKY-151.611_BF
Prispress

BeamZ MBM220 Mirrorball Motor 220V

Motor till Spegelboll / Discokula MBM220 SKY-151.611

253 kr
283 kr
SKY-151.583_
Prispress

BeamZ MB20 Spegelboll 20cm

20cm Spegelboll MBB20 discokula SKY-151.583 SKY-151.583 MB20

258 kr
287 kr
SKY-151.336_
Prispress

BeamZ MB30M Spegelboll 30cm inkl. motor

BeamZ MB30M Discokula / spegelboll med motor SKY-151.336

620 kr
705 kr
SKY-151.333_
Prispress

BeamZ MB20M Spegelboll 20cm inkl Motor

MB20M Spegelboll 20cm med motor SKY-151.333

459 kr
512 kr
Fuzzix MB20ML Discokula 20cm - med batteridriven motor och RGBW-lysdioder
Prispress

Fuzzix MB20ML Discokula 20cm - med batteridriven motor och RGBW-lysdioder

MB20ML DISCOBALL 20CM WITH MOTOR AND LED LIGHT

495 kr
560 kr
EUROLITE LED B-40 HCL Beam Effect MK2
Prispress

EUROLITE LED B-40 HCL Beam Effect MK2

Ljuseffekt LED "igelkott" B-40 Eurolite

3 995 kr
4 209 kr
SkyNight Projektor med röda och gröna stjärnor, vatteneffekt
Prispress

SkyNight Projektor med röda och gröna stjärnor, vatteneffekt

Rymdlampa - Natthimmel projektor Galaxy / SkyNight med Bluetooth-högtalare

645 kr
760 kr
SKY-151.585_
Prispress

BeamZ MB30 Spegelboll 30cm

Spegelboll 30cm MB30 SKY-151.585

457 kr
518 kr

Du har sett 11 av 11 produkter